Seistola uransa toiseen MM-osakilpailuvoittoon

Kausi on nyt puolivälissä ja suomalaisilla on pikkuluokassa kolmoisjohto, kun lauantaina toiseksi ajanut Juha Salminen johtaa sarjaa, neljänneksi sijoittunut Eero Remes on toisena ja Seistola kolmantena.

– Päivä oli kohdallani todella hyvä, vaikka tiukkaa olikin. Ajoni lähti kulkemaan heti aamusta hyvin, eikä minulla ollut koko päivänä oikeastaan ongelmia. Kaaduin tosin kolmannen kierroksen endurotestillä, minkä takia hukkasin kymmenen sekunnin etumatkani. Lähdimmekin Salmisen kanssa viimeiselle kierrokselle tasoissa. Pystyin puristamaan joka pätkällä muutamia kymmenyksiä eroa ja kun voitin viimeisenkin maastokokeen, pidin Salmisen takanani, Seistola iloitsi.

– Tänään ajoni oli sitä, mitä haluankin sen olevan. Haluan ajaa täysillä ja taistella voitosta.

Seistola on kärsinyt kauden aikana yhden keskeytyksen, mutta Turkin kahdessa osakilpailussa pirkkalalainen nousi jo neljän pisteen päähän Remeksestä. Huikean uransa kahdeksatta maailmanmestaruutta jahtaava Salminen tasasi Turkissa pisteet Seistolan kanssa ja on MM-sarjassa 29 pisteen etumatkalla Remekseen nähden. Kun yhdestä osakilpailuvoitosta saa 25 pistettä, on Salminen varmasti E1-luokan kärjessä viikon päästä ajettavan Kreikan osakilpailuviikonlopun ensimmäisen päivän jälkeen.

Mika Ahola ja Marko Tarkkala nappasivat Suomeen kaksoisvoiton puolestaan isossa E3-luokassa. Ahola johtaa MM-sarjaa ja Tarkkala on neljäntenä.

Junioriluokkaa koko kauden hallinnut Antti Hellsten oli Turkin lauantaissa epäonninen ja hän sijoittui vasta 14:ksi. Hän johtaa silti edelleen sarjaa. Roni Nikander ajoi yhdeksänneksi.

Tulokset:

E1-luokka:
1. Matti Seistola, FIN, Husqvarna, 1:00:15.31
2. Juha Salminen, FIN, Husqvarna, +2.59
3. Rodrig Thain, FRA, HM-Honda, +24.81
4. Eero Remes, FIN, KTM, +35.73
5. Lorenzo Santolino, ESP, KTM, +1:18.96

E1-luokka, MM-pistetilanne:
1. Juha Salminen, 189 pistettä
2. Eero Remes, 160p.
3. Matti Seistola, 156p.
4. Rodrig Thain, FRA, 129p.
5. Lorenzo Santolino, ESP, 115p.

Uusin numero