Seistola sorvaa jatkosopimusta Husqvarnalle ja E1-luokkaan

– Toivottavasti jatkokuviot ovat selvillä kahden viikon kuluessa, mutta pidän syyskuun loppua tältä osin ehdottomana takarajana, kertoo itse sopimusneuvottelujaan hoitava Seistola, 29.

Seistolan neuvottelulähtökohdat ovat selkeät.

– Ensisijainen tavoitteeni on jatkaa Husqvarnalla ja E1-luokassa, jossa minulle on parhaat mahdollisuudet saavuttaa tavoitteeni, eli maailmanmestaruus.

Nykyinen työnantaja Husqvarna ei ole silti Seistolan ainoa vaihtoehto, vaikka sitä voidaankin pitää vahvimpana sellaisena. Tilannetta on kartoitettu ja alustavia kontakteja on toki otettu myös muille tahoille.

– Olen tehnyt itse tiedusteluja ja minulle on esitetty kyselyitä sekä tarjouksiakin. Muutamia vaihtoehtoja on olemassa, mutta ei tässä vaiheessa vielä mitään sen ihmeempää eikä varmempaa, muotoilee Seistola.

”Torstaina Italiaan ja sieltä
sitten johonkin suuntaan”

Heinolassa ajetun Suomen MM-osakilpailun jälkeen kesämökin kattotöihin keskittynyt Seistola matkustaa ensi viikon torstaina Italiaan, jossa moni asia saattaa saada ratkaisun. Myös se, millä suunnalla Saksan Sixiltä sivussa oleva Seistola seuraavaksi kilpailee.

– En tiedä itsekään vielä sen enempää. Ei muuta kuin ensin Italiaan ja sieltä sitten johonkin suuntaan. USA:n GNCC-sarja saattaa olla mahdollinen.

Seistola kiteyttää tähänastisen kauden MM-sarjassa yhteen ja kieltämättä varsin kuvaavaan sanaan: vuoristorataa.

Jo tarjottimella ollut kauden ensimmäinen MM-osakilpailuvoitto jäi Seistolalta viime lauantaina Heinolassa harmittavasti vain kolmen sekunnin päähän.

Tilanne on toki vielä korjattavissa, sillä kaudesta on jäljellä kaksi kisapäivää 20.-21. lokakuuta Ranskan Brignolesissa.

Antoine Meo on jo ottanut omansa, eli mestaruuden, mutta himmeämpien mitalien kohtalo on yhä avoin. Vääntö hopeasta ja pronssista käydään Brignolesissa arvatenkin kuraisen trion Rodrig Thain-Eero Remes-Seistola kesken.

Motocrossin MX2-luokan MM-pisteissä parhaimmillaan vuonna 2007 kahdeksanneksi sijoittunut Seistola ajoi ensimmäisen täysipainoisen endurokautensa kahta vuotta myöhemmin, jolloin hän sijoittui E2-luokassa 18:nneksi.

Kaudella 2010 Seistola oli pikkuluokassa neljäs ja viime vuonna hän ylsi jo pronssille silloisen mestarin ja tiimikaverinsa Juha Salmisen sekä Remeksen takana.

Remes Husabergille?

Tällä kaudella E2-luokan mitaleista kamppailevalla Salmisella on nykyisestä sopimuksesta edelleen ensi kausi jäljellä.

KTM:llä kilpailevalla Remeksellä on sopimuksen suhteen sama tilanne Seistolan kanssa.

Remes on yhdistetty viimeisimmissä varikkohuhuissa Husabergin suuntaan. Luokka olisi tässä tapauksessa tuttu E1.

E2-luokan tämän vuoden mestaruuteen vahvaan otteen omaavaan Husabergin Pierre Renetiin ovat puolestaan silmänsä iskeneet KTM Fabio Fariolin  ja Husqvarna Fabrizio Azzalinin johdolla.

Suomalaisista MM-sarjan kuljettajista Seistolan ja Remeksen lisäksi ilman sopimusta ensi kaudelle on Betan E3-luokan pyörällä kilpaileva Marko Tarkkala.

Vipinää siirtomarkkinoilla riittää, sillä ulkomaalaisista kuljettajista vastaavassa tilanteessa ovat ranskalaiset Renet, Johnny Aubert, Marc Bourgeois, Rodrig Thain, Sebastien Guillaume, Jeremy Tarroux, Nicolas Deparrois ja Jeremy Joly, italialaiset Simone Albergoni, Thomas Oldrati ja Oscar Balletti, espanjalaiset Ivan Cervantes ja Lorenzo Santolino, sekä britti David Knight, ruotsalainen Joakim Ljunggren ja portugalilainen Luis Correia.

Uusin numero