Seistola sekuntipelillä neljänneksi – Meosta ja Nambotinista mestareita

Ranskalaiset Antoine Meo ja Christophe Nambotin uusivat odotetusti maailmanmestaruutensa jo kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa. Meo korjasi omansa talteen E1- ja Nambotin E3-luokassa.

Meo ajoi KTM:llä nimiinsä kauden 11. voiton kukistamalla espanjalaisen tiimikaverinsa Cristobal Guerreron lukemin 1.02,66. Kolmanneksi kiirehtinyt italialainen Suzuki-kuljettaja Maurizio Micheluz jäi Guerrerosta 1,04 sekuntia. Seistola jäi puolestaan Micheluzista tasan sekunnin.

Seistola: ”Karvasta kalkkia
muuten makeana kisapäivänä”

Seistolan suorituksen arvoa nostaa se, että häneltä murtui viikko sitten lauantaina oikea isovarvas Romanian osakilpailussa Buzaussa.

– Kyllähän tässä tuli vähän karvasta kalkkia nieltyä, sillä minulla oli kaikki saumat toiseen sijaan. Kaaduin neljännellä crossitestillä ja menetin siinä tuollaiset 5-6 sekuntia. Tästä ja sijoituksesta huolimatta luonnehdin tätä kuitenkin tosi makeaksi kisapäiväksi. Kaikki mahdollinen oli kyllä pelissä aamusta alkaen.

– Sain tänään tungettua oman ajosaappaani tuohon oikeaan jalkaan ja ajo alkoi sujua siltäkin osin heti paremmin. Eihän tuo jalka ole suinkaan vielä täydellisessä kunnossa, mutta ei siitä ajamiseen ollut suurempaa haittakaan. Tiimi teki taustallani jälleen hienoa työtä ja tästä on hyvä lähteä ansaitulle kesälomalle unohtaen taas hetkeksi nämä enskakuviot, jatkoi Seistola.

E1-luokan muista suomalaiskuljettajista Eero Remes oli TM:llä kuudes ja Seistolan tiimikaveri Juha Salminen seitsemäs. Remeksen ero kärkeen oli 1.43,47. Remes peittosi Salmisen 17,42 sekunnilla.

Myös yleiskilpailun ykköseksi sunnuntaina kiitänyt Meo mellasti siis tavoittamattomiin ja mestaruuteen, eli 62 pisteen johtoon ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua 7.-8. syyskuuta Ranskan St Flourissa.

Salminen ja Seistola taistelevat tiukasti MM-hopeasta. Salmisella on kahden pisteen etu puolellaan Kreikan jälkeen. Remes on neljäntenä 26 pistettä Salmisen takana.

Nambotin nappasi tiimikaverinsa Meon tavoin voitot Kastorian molempina ajopäivinä. Nambotin kukisti Husabergia kuskaavan maanmiehensä Mathias Bellinon jälkimmäisenä päivänä 1.10 minuutilla. Marko Tarkkala oli Hondallaan kymmenes 5.20 minuuttia voittajasta. Tarkkala on samalla sijalla myös pisteissä.

Nambotin karkasi voitoillaan 57 pisteen päähän virolaisesta Aigar Leokista. TM:llä kisaava Leok oli sunnuntain kisassa kolmas 1.16 minuuttia Nambotinista.

E2-luokassa kärkeen Hondallaan karautti italialainen Alex Salvini. Hän kukisti Husabergilla etenevän hallitsevan ranskalaismestarin Pierre Renetin tosin vain 0,29 sekunnilla. Salvini johtaa sarjaa 33 pisteellä toisena olevaan Renetiin.

Kreikan MM-osakilpailu vahvisti siis lopullisesti sen, että Suomi jää toisen kauden peräkkäin ilman kirkkainta MM-mitalia.

Täydelliset tulokset:
http://www.enduro-live.info/

* Mika Ahola Total Cup

Erkki Poutasen ylläpitämän Mika Ahola Total Cupin (MM), yleiskilpailu 2013:
Tilanne 12/14 osakilpailua:
200 Alexandre Salvini ITA Honda E2
162 Antonio Meo FRA KTM E1
161 Pierre Alexandre Renet FRA Husaberg E2
155 Christophe Nambotin FRA KTM E3
148 Ivan Cervantes ESP KTM E2
136 Johnny Aubert FRA KTM E2
84 Juha Salminen FIN HVA E1
64 Matti Seistola FIN HVA E1
50 Cristobal Guerrero ESP KTM E1
46 Aigar Leok EST TM E2
43 Eero Remes FIN TM E1
38 David Knight GBR Honda E2
38 Joakim Ljunggren SWE Husaberg E3
38 Mathias Bellino FRA Husaberg E1
24 Mathew Phillips AUS HVA EJ
23 Thomas Oldrati ITA Husaberg E1
20 Luis Correia POR Beta E3
18 Victor Guerrero ESP KTM E2
16 Oriol Mena ESP Husaberg E2
15 Giacomo Redondi ITA KTM EJ
14 Manuel Monni ITA KTM E3
13 Anthony Boissiere FRA Sherco EI
12 Lorenzo Santolino ESP HVA E2
10 Loic Larrieu FRA Husaberg EJ
9 Jeremy Joly FRA Honda E1
9 Maurizio Micheluz ITA Suzuki E1
9 Fabien Planet FRA Sherco E3
5 Nicolas Deparrois FRA Yamaha E1
5 Mario Roman-Cerrano ESP Husaberg EJ
4 Jeremy Tarroux FRA Sherco E1
2 Andrea Bassett FRA Yamaha E2
1 Rodrig Thain FRA Gas Gas E3
1 Deny Philippaerts ITA Beta E3

– Kreikan osakilpailun ensimmäisenä päivänä yksikään suomalainen ei mahtunut yleiskilpailussa 15 parhaan joukkoon. Matti Seistola 16:s. Näin ei ole tapahtunut hyvin pitkään aikaan. Kreikan toisena päivänä Seistola oli yleiskilpailun 8:s. Salvinin voitto Mika Ahola Total Cup 2013:ssa alkaa olla varma, toteaa Erkki Poutanen.
 

 

Uusin numero