Seistola sätti ajamistaan Kreikassa: ”Olin totaalisen surkea!”

Seistola sivalteli itseään surutta sanansäilällä päädyttyään E3-luokassa hänelle todella vaatimattomasti vasta yhdeksänneksi Kreikan MM-osakilpailun avauspäivänä Kalambakassa.

– Todella, todellakin huono päivä, joka painui osaltani täysin penkin alle. Olin tänään totaalisen surkea varsinkin extreme-testeillä.

Seistolan odotukset olivat tuntuvasti korkeammalla ja tietenkin aina voitossa asti lauantain urakan alkaessa.

– Minulla oli se tuntuma, että tämä on minun kisani. Pyörä toimi hienosti, pätkät olivat hyviä ja kelikin hieno. Niin, eikä tuo extreme-testikään pitänyt olla mikään sen vaikeampi liukkailla irtokivillä joenuomaa ajettaessa. Olin silti siellä oikeastaan jatkuvasti turvallani vasemmalla ja oikealla. Ajoin yksinkertaisesti vain niin pirun huonosti, Seistolä sätti suoritustaan.

Seistola otti päivän ensimmäisellä extremellä puoli minuuttia kuokkaan luokkakärjeltä.

– Sain niissä kaatumisissa vähän kipeää sinne sun tänne, mikä alkoi painaa kehossa loppupäivänä sitten muillakin pätkillä. Ei, tänään ei tosiaankaan mennyt kuin elokuvissa ja sunnuntaina tästä ei voi muuta kuin parantaa.

KTM:ää vievä espanjalainen Ivan Cervantes kuittasi tililleen viidennen peräkkäisen voittonsa 15,42 sekunnin erolla Husqvarnan ranskalaiskuljettaja Mathias Bellinoon.

Kolmanneksi ajoi Cervantesin australialainen tiimikaveri Matthew Phillips 28,90 pohjista.

Shercolla etenevä Seistola joutui antamaan Cervantesille periksi 1.34 minuuttia.

Ajamalla kolmanneksi päätynyt
Remes kuitattiin keskeyttäneeksi

TM:ää kuskaava Eero Remes oli ajamalla E1-luokan kolmanneksi nopein, mutta rengasepisodi päivän päätteeksi johti siihen, että suomalaisen kohtaloksi koitui loppujen lopulta keskeytys. Remeksen nimi komeili tuloslistalla pitkään kolmantena.

Remes ei ollut saanut vaihdettua takarengasta päälle ja hän joutui ajamaan parc fermeen Seistolalta saatujen tietojen mukaan pelkällä vanteella, mikä johti suorituksen hylkäämiseen.

Ranskalainen KTM-kuljettaja Cristophe Nambotin jatkoi pienessä luokassa vastustamatonta voittokulkuaan: viisi kisapäivää ja yhtä monta ykkössijaa.

Päivän nopein kuljettaja löytyi E2-luokasta, kun ranskalainen Pierre Renet viimeisteli Husqvarnalla lukemat 1.12.59,47.

Renet kukisti KTM:ää kuskaavan maanmiehensä Antoine Meon niukasti 2,04 sekunnilla. Hallitseva italialaismestari Alex Salvini tuikkasi Hondalla kolmaneksi 16,17 sekuntia Renetista.

Aleksi Jukola päätyi junioreissa Betalla sijalle 17. Hän jäi vastaavalla pyörällä voittoon ajaneesta italialaisesta Giacomo Redondista 7.21 minuuttia.

Täydelliset tulokset:
http://enduro-live.info/

Uusin numero