Seistola sateisessa Solsonassa: ”Mestaruuden metsästys voi alkaa”

Pirkkalainen ajoi viime kaudella MM-pronssia pienimmässä, eli E1-luokassa. Tälle kaudelle Seistola vaihtoi kaikista isoimpien pyörien luokkaan, eli E3:een. Samalla pyörämerkki vaihtui Husqvarnasta Shercoon.

Seistola on E3-luokan MM-kultamitaliehdokas ja valmis antamaan kaikkensa ollakseen vuoden lopulla ensimmäistä kertaa urallaan maailmanmestari.

– Pyörä- ja luokkavaihdos toivat talveeni täysin uutta piristettä, ja motivaationi on ollut koko ajan korkealla. Maailmanmestaruuden metsästys voi nyt alkaa, vaikkei titteliä vielä ensimmäisessä kisassa jaetakaan, Seistola kertoo.

Keli kuivumassa

Espanjassa satoi koko torstain, mutta sateen oli määrä loppua perjantain vastaisena yönä. Seistola uskoo sateen tekevän hyvää reitille, kunhan sade loppuu ennustuksen mukaisesti.

– Vettä on satanut kaatamalla, mutta onneksi jatkoksi on luvattu auringonpaistetta ja parinkymmenen asteen lämpötilaa. Maastot kuivuvat aika nopeasti, koska maaperä ei ole aivan tyypillistä espanjalaista kovaa savea. Maapohja on hieman hiekkaperäinen, minkä lisäksi kuivumista jouduttavat lukuisat korkeuserot.

– Perjantain supertesti ajetaan hiekkakentällä, joten uskon olosuhteiden olevan erinomaiset. Myös varsinaiset maastokokeet näyttävät hyviltä.

MM-sarjassa kilpailevat suomalaisista Seistolan ohella Eero Remes E1-luokassa ja Aleksi Jukola junioriluokassa (EJ). Marita Nyqvist ajaa naisten maailman cup -sarjassa.

Solsonassa ajetaan jo siis perjantai-iltana niin sanotusti yleisön viihdyttämiseksi tarkoitettu supertesti, jossa kuljettajat ajavat pareittain toisiaan ja kelloa vastaan. Perjantain ajoaika huomioidaan lauantaina tuloksissa, mutta lauantai on varsinaisesti MM-kauden ensimmäinen kilpailupäivä. Viikonloppuna jaetaan totuttuun tapaan kahdet MM-pisteet, lauantaina ja sunnuntaina omansa.

Kauden aikana kilpaillaan kahdeksan viikonloppua, eli 16 osakilpailua. Suomessa kilpaillaan 7.-8. kesäkuuta, kun Heinola isännöi kauden neljättä MM-viikonloppua. Kausi päättyy 13.-14. syyskuuta Ranskassa.

* Matti Seistola
4.3.1983
Asuinpaikka: Pirkkala
Ammatti: Enduro, suorittanut lukion, suunnittelee opiskelua ammattikorkeakoulussa uran
päätyttyä.
Perhe: Avovaimo, 1 lapsi.
Seura: Tampereen Motocross ry.
Aloittanut ajamisen: 4-vuotiaana (Yamaha PW50). Vaihto enduroon 2009.
Pyörä: Sherco SE-R 300 (www.sherco.com, maahantuoja MP-Racing Oy www.mp-racing.fi)
Tiimi: Monster Energy Sherco CH Racing (Italia, tiimipomo Fabrizio Azzalin)
Kilpaluokka: E3 (290-500-kuutioiset 2-tahtiset, 475-650-kuutioiset 4-tahtiset)
Muut harrastukset: Maastopyöräily, maantiepyöräily, lumilautailu.
Saavutukset:
2013: E1-luokka MM-pronssi.
2012: E1-luokka MM-5.
2011: E1-luokka MM-pronssi, MM-maajoukkuekulta.
2010: E1-luokka MM-4.
2009: E2-luokka MM-18. (loukkaantuminen), 1. kausi enduroa
2008: MX2-luokka MM-16. (viimeinen kausi motocrossia)
2007: MX2 MM-8.
2004: MX2 Euroopan mestaruus, A alle 125 SM-hopea
2003: A alle 125 SM-pronssi
2001: Nuorten Suomen mestaruus
1998: MXC/A Suomen Cup -mestaruus
MM-osakilpailujen live-tulokset: www.enduro-live.info/

Viimeisin numero