Seistola palasi kakkoskorokkeelle MM-endurossa

Suomalaisittain päivä oli jälleen loistava, sillä Juha Salminen voitti ja Eero Remes ajoi kolmanneksi.

– Sijoitukseni oli erinomainen, vaikka sitä urani ensimmäistä voittoa joudunkin edelleen tavoittelemaan. Kaaduin tänään neljä kertaa, mikä on aivan liikaa. Varsinkin, jos haluan taistella voitosta ja juurikin Salmista vastaan. Hän ajaa seitsemänkertaisen maailmanmestarin varmuudella, kokemuksella ja taidolla. Siinä taistossa ei saa tehdä virheitä, Seistola painotti.

– Kaaduin tänään kolmella ensimmäisellä maastokokeella kerran ja kertaalleen vielä myöhemmin. Kun perjantainen yleisön viihdyttämiseksi tehty supertesti ja lauantaiset maastokokeet lasketaan yhteen, on niitä 13. Jokainen kaatuminen merkkaa paljon.

– Ajovauhtini on kuitenkin edelleen hyvää, joten ei tässä mitään hätää ole. Olen aivan varma, että voitan vielä tällä kaudella. Jos en nyt sunnuntaina, sitten myöhemmin.

Husqvarnalla ajava Seistola nousi pienimmän luokan MM-pisteissä yhden sijan neljänneksi. Seistolan tiimitoveri Salminen kasvatti etumatkaansa MM-kärjessä toisena ajavaan KTM:n Remekseen nähden.

Isoimman luokan, eli E3:n MM-sarjaa johtava Mika Ahola ajoi Sisiliassa toiseksi, kun voittoon ehti MM-pisteissä toisena oleva ranskalainen Christophe Nambotin. Marko Tarkkala ajoi neljänneksi.

Antti Hellsten jatkoi puolestaan uskomatonta kauttaan junioreissa. Hellsten otti jo viidennen EJ-luokan voiton yhtä monesta osakilpailusta. Roni Nikander sijoittui 13:ksi. Lauri Pohjonen keskeytti.

E2-luokan voitti ranskalainen Johnny Aubert. Luokassa ei aja suomalaisia.

Kauden kuudes osakilpailu ajetaan tänään samassa paikassa.

Tulokset:

E1-luokka:
1. Juha Salminen, FIN, Husqvarna, 1:08:24.24
2. Matti Seistola, FIN, Husqvarna, +41.69
3. Eero Remes, FIN, KTM, +1:03.21
4. Lorenzo Santolino, ESP, KTM, +1:38.26
5. Fabien Planet, FRA, Sherco, +1:38.30

E1-luokka, MM-pistetilanne:
1. Juha Salminen, FIN, 122
2. Eero Remes, FIN, 102
3. Rodrig Thain, FRA, 89
4. Matti Seistola, FIN, 84
5. Thomas Oldrati, ITA, 79

Uusin numero