Seistola odottaa Husqvarnalta lähipäivinä vastausta ensi kaudesta

– Husqvarnan omistuspohjan muututtua päätökset tehdään Itävallan suunnalla ja vastauksia on tässä tilanteessa saanut ymmärrettävästi vähän odotella. Nyt on tosin lupailtu, että saisin vastauksen ensi kaudesta vielä tämän viikon aikana, kertoo Seistola.

– Haluaisin ehdottomasti jatkaa Husqvarnalla. Minulla ei olisi mitään sitä vastaan, mutta kovaa vääntöhän tässä ensi kaudesta käydään.

Paluu Sixille on
valintaa vailla selviö

Seistola on ehtinyt voittaa endurourallaan yhden maailmanmestaruuden. Se tapahtui joukkuekilpailu ISDE:n muodossa vuonna 2012 kotiyleisön edessä Kotkan kulmilla.

Viime vuonna Seistolan kohtaloksi koitui poisjäänti Saksassa ajetulta Sixiltä, jossa Suomi sijoittui viidenneksi.

Tiimi ei ollut silloin valmis satsaamaan Seistolan osalta kuuden päivän mittaiseen joukkuekisaan, jossa Suomen sekstetin muodostivat Eero Remes, Antti Hellsten, Roni Nikander, Juha Salminen, hätiin kutsuttu Jari Mattila ja Marko Tarkkala.

Nyt tilanne on kuitenkin Seistolan osalta toinen ja valoisampi, kun ISDE ajetaan 30. syyskuuta-5. lokakuuta Sardiniassa.

– Husqvarnan kanssa on sovittu, että lähden Sixille. Niin, jos minut päätetään Suomen joukkueeseen valita, heittää Seistola pilke silmäkulmassaan.

Suomen Trophy-joukkueen lopulliset valinnat saattavat venyä elokuun alkuun. Ehdolla joukkueeseen ovat Seistolan, Salmisen, Remeksen, Tarkkalan, Hellstenin ja Nikanderin lisäksi ovat olleet Lauri Pohjonen sekä Toni Eriksson.

Seistola ei pitänyt tämän vuoden Sixiäkään suinkaan selvyytenä, joten mies saa olla tältä osin syystäkin iloinen.

– Vaikuttaa siltä, että Sixin arvostus on vähän laskenut tiimien taholta. Se on tietenkin myös kustannuskysymys.

”Jämsän SuperEnduro on hyvää
 mainosta Tampereen MM:lle”

MM-sarja on kesätauolla ja päätösosakilpailu odottaa vuoroaan 7.-8. syyskuuta Ranskan St. Flourissa.

Seistola pitää kilpailutuntumaa yllä brittien sprinttisarjassa, minkä lisäksi hänen ohjelmaansa kuuluu lauantaina Jämsässä ajettava ja samalla ensimmäistä kertaa Suomessa esittäytyvä SuperEnduro.

– On hienoa, että tällainen kisa on Suomessa ja on hienoa, että pääsen ajamaan siellä. SuperEnduro on laji, joka kasvaa tuntuvasti muutaman seuraavan vuoden aikana, arvioi Seistola.

Seistolan toiveissa on lauantaiksi poutasäätä ja senkin puolesta ihanteellisia olosuhteita myös yleisölle.

– Jämsän SuperEnduro on hyvää mainosta joulukuussa Tampereella katon alla ajettavalle lajin MM-osakilpailulla, alleviivaa Seistola.
 

Uusin numero