Seistola lähellä MM-osakilpailuvoittoa

Seistola johti kauden yhdeksättä osakilpailua vielä ennen kahta viimeistä maastokoetta, mutta niiden aikana MM-sarjaa johtava ranskalainen Antoine Meo pystyi puristamaan ykköseksi.

Vaikean alkukauden jälkeen Seistola ajoi nyt toisen kerran peräkkäin osakilpailun kakkoseksi ja nousi samalla yksin MM-sarjan neloseksi.

– Päivä oli hyvä ja johdin melkein koko ajan. Toiseksi viimeisellä pätkällä, extremellä, Meo vain ajoi ohitseni. Ajoni ei kulkenut sillä pätkällä yhtä hyvin kuin aiemmin, mutta myös Meo oli todella kova. Lisäksi hän ajoi viimeisen endurotestin hienosti, ja kasvatti eroa, Seistola selvitti.

– Nyt uskon, että voitan sunnuntaina. Tai ainakin voitan vielä tällä kaudella Meon. Nytkin homma oli pienestä kiinni.

Meon voitto ei ollut mikään yllätys, sillä ranskalainen on ollut ykkönen kahdeksassa kauden yhdeksästä osakilpailusta. Eero Remes täydensi hienoa suomalaispäivää ajamalla kolmanneksi, mikä on myös hänen sijoituksensa MM-sarjassa.

E2-luokassa päästiin juhlimaan suomalaisvoittoa, kun Juha Salminen ajoi kauden kolmannen ykköstilansa. MM-pisteissä Salminen jatkaa kolmantena. MM-sarjan kärkimies, ranskalainen Pierre-Alexander Renet jäi kolmanneksi.

E3-luokassa Marko Tarkkala ajoi seitsemänneksi, ja MM-sarjassa hän on kuudentena. Voittoa juhli britti David Knight. MM-sarjan ylivoimainen kärkinimi on ensimmäistä kertaa kauden aikana vaille voittoa jäänyt ja kakkoseksi ajanut ranskalainen Christophe Nambotin.

MM-sarja jatkuu sunnuntaina samassa paikassa Castiglion Fiorentinossa.

Tulokset:
E1-luokka:

1. Antoine Meo, FRA, KTM, 51:39.79
2. Matti Seistola, FIN, Husqvarna, +14.25
3. Eero Remes, FIN, KTM, +17.44
4. Thomas Oldrati, ITA, KTM, +1:16.85
5. Simone Albergoni, ITA, HM-Honda, +1:19.02

E1-luokka, MM-pistetilanne, 11/16-osakilpailu:
1. Meo, 160 pistettä
2. Rodrig Thain, FRA, HM-Honda, 117
3. Remes, 108
4. Seistola, 100
5. Albergoni, 94

Kaikki MM-tulokset:
www.enduro-live.info

Uusin numero