Seistola keskeytti Portugalissa

– Vehkeet hajosivat toiseksi viimeisellä pätkällä. Todennäköisesti bensapumppu korkkasi, Seistola kuvaili.

– Tosi harmi tämänlainen tapahtuma. Tätä ei todellakaan oltu tilattu. Ajoni kulki paremmin kuin lauantaina, jolloin olin neljäs. Kolmospaikka oli niin sanotusti turvattu, koska kisaa oli vain vähän jäljellä.

Suomalaiset pääsivät Seistolan epäonnesta huolimatta juhlimaan, kun Eero Remes otti kauden ensimmäisen voittonsa jättäen kolme ensimmäistä osakilpailua voittaneen Juha Salmisen toiseksi. Salminen johtaa edelleen sarjaa, mutta Remes nousi Seistolan edelle toiseksi. Seistola putosi pisteissä peräti viidenneksi, kun ranskalainen Rodrig Thain ja italialainen Thomas Oldrati ohittivat hänet.

– Minun täytyy vain keskittyä jatkamaan kauttani. Kolme ensimmäistä kisaa menivät hyvin, mutta nyt minun täytyy jahdata sitä urani ensimmäistä osakilpailuvoittoa entistä tiukemmin. Tavoitteeni ovat kirkkaissa mitaleissa, joten menestystä pitää tulla jokaisesta osakisasta.

Mika Ahola kirjasi E3-luokasta jo kauden kolmannen voittonsa ja jatkaa MM-sarjan kärjessä. Marko Tarkkala ajoi kuudenneksi. Antti Hellsten otti junioreissa (EJ) neljännen peräkkäisen voittonsa yhtä monesta osakilpailusta. Roni Nikander oli 12:s, Lauri Pohjonen 24:s ja Paavo Honkanen 30:s. Ranskalainen Johnny Aubert voitti E2-luokan, jossa ei aja suomalaisia.

MM-kausi jatkuu 14.-15. toukokuuta Italiassa. Osakilpailuja on yhteensä 16.

Tulokset:

E1-luokka:
1. Eero Remes, FIN, KTM, 55:11.18
2. Juha Salminen, FIN, Husqvarna, +26.37
3. Rodrig Thain, FRA, HM-Honda, +45.23
4. Thomas Oldrati, ITA, KTM, +49.85
5. Fabien Planet, FRA, Sherco, +1:10.35
Keskeytys Matti Seistola

E1-luokka, MM-pistetilanne:
1. Salminen, 97 pistettä
2. Remes, 82p.
3. Thain, 74p.
4. Oldrati, 65p.
5. Seistola, 62p.

Uusin numero