Seistola ja Sherco esittäytyivät MM-kauden virallisissa väreissä

Seistola ajoi viime kaudella E1-luokassa MM-pronssia ranskalaisen KTM-kuljettaja Antoine Meon ja Husqvarna-tiimikaverinsa Juha Salmisen takana.

Lajin legenda ja 13-kertainen maailmanmestari Salminen päätti upean MM-uransa siihen ja Seistolankin oli aika haistella uusia tuulia urallaan.

Ne löytyivät Shercolta ja jo Husqvarnalta-ajoilta tutun italialaisen tiimipäällikön Fabrizio Azzalinin siipien suojista.

Seistolan oli alun perin määrä jatkaa uraansa E1-luokassa, mutta Shercon päämajassa Ranskassa oltiin loppupeleissä toista mieltä: ei muuta kuin mies pikkunelarin puikoista kaksitahtisen ja 300-kuutioisten pyörän puikkoihin, sekä hämmentämään todenteolla E3-luokan voimasuhteita.

Siihen Seistolalla on olemassa täydet eväät, vaikka häntä onkin jo ehditty luonnehtia pikkuluokan spesialistiksi.

Kahdeksan kisaviikonvaihdetta kattava MM-sarja käynnistyy 5.-6. huhtikuuta Katalonian korkeudella Solsonassa. Suomessa ja Heinolassa lajin tähtikaarti kaartaa puolimatkan kuuluisaan krouviin 7.-8. kesäkuuta.

Kolme kovaa tiimiä

MM-sarjan vallankahvassa ollut KTM hoiti reilu viikko sitten tehdastiiminsä kuvaussessiot alta pois ja Sherco tuli tältäkin osin tiukasti imussa.

Sherco julkisti kauden 2014 kolme eri tiimiään virallisissa väreissä ja kameran takana hääri sielläkin alansa ehdoton italialaislegenda, aikoinaan Mika Aholan kanssa paljon ja tiivistä yhteistyötä tehnyt Dario Agrati.

Seistolan lisäksi CH Racing (Azzalin) Sherco Teamissa kilpailevat espanjalainen E2-luokan kuski Lorenzo Santolino ja MM-sarjassa kauniimman sukupuolen edustajiin lukeutuva australialainen Jessica Gardiner.

Varsinaisessa Shercon-tehdastiimissä ja niin sanotussa Ranskan tiimissä Jordan Curvallen alaisuudessa kurvailevat puolestaan Jeremy Tarroux (E1) ja Fabien Planet (E3), sekä MM-sarjasta panostuksensa Superenduron puolelle siirtänyt britti David Knight.

Azzalinin tiimi on kuitenkin täysin rinnastettavissa Factory Sherco Teamiin.

– Molemmat tiimit ovat käytännössä Shercon tehdastiimejä. Azzalinin ja Ranskan tiimien taustalta löytyvät samat henkilöt pyörien teknisen toteutuksen osalta. Lisäksi ajamme kaikki testit yhdessä, kertoo myös täysiapinoisen Italian sarjan sivaltava Seistola.

Harmi sinänsä, sillä Seistolan oli tarkoitus kilpailla kotimaassaan enemmän, mihin nyt lukkoon lyöty tukkoinen kalenteri tarjoaa mahdollisuuden.

Shercon kolmatta tehdastason tiimiä johtaa Fred Colignon. Tiimi kulkee nimellä Moto Pulsion Sherco Team. Sen kuljettajina kilpailevat ranskalaiset Anthony Boissiere (E1) ja Julien Gauthier (E2).

Uusin numero