Seistola ja muut enduron MM-sarjan kuskit uhkasivat lakolla Jerezissä: järjestäjä taipui vaatimuksiin

– Onhan tuota polemiikkia riittänyt täällä aikalailla. Nyt järjestäjät ovat kuitenkin suostuneet vaatimuksiin ja kisa todellakin päästään ajamaan, vahvistaa Chilen MM-avauksen jäljiltä E3-luokkaa johtava Sherco-kuljettaja Matti Seistola.

Kuljettajat järkyttyivät
reittiin tutustuessaan

Kuljettajat kokivat pienimuotoisen järkytyksen tutustuessaan reittiin normaaliin tapaan kävellen. Enduro- ja extreme-testit saivat kaikilta siinä vaiheessa jyrkän tuomion.

– Endurotesti ajetaan puistoalueella, jonne siimat oli vedetty pitkin pusikoita. Sieltä ei oltu raivattu ennen torstaita yhtään puuta tai puskaa. Eihän sitä meinannut päästä läpi edes kävellen.

– Järjestäjät kertoivat siinä vaiheessa, ettei heillä ole lupaa katkaista ensimmäistäkään oksaa tuolta puistoalueelta. Lisäksi he perustelivat, että siellä pystyttiin ajamaan jokunen viikko sitten maastopyöräilyn MM-pisteistä, Seistola taustoittaa.

Kuljettajien kipakan kokouksen jälkeen ääni kuitenkin muuttui järjestäjien kellossa.

– Enskatesti raivattiin torstaina ajettavaan kuntoon. Lisäksi järjestäjä on luvannut, että he tekevät saman tänään extreme-testillä, jotta sielläkin alkaa vihdoin näkemään eteensä.

Extreme-testi on viety kahden rinteen väliin.

– Siellä oli vielä torstaina sellaista puolentoista metrin korkuista heinää ja piikkipuskaa. Aluksi järjestäjät vain totesivat, että heillä ei ole aikaa raivata sitä. Katsotaan nyt, tuumii Seistola.

”Ei tämä ole
mikään enduropaikka”

Enduron MM-pisteistä on ajettu iät ja ajat Espanjassa, mutta ratamoottoripyöräilystä tutumpi Jerez tekee nyt debyyttinsä Seistolan ja E1-luokassa kisaavan Eero Remeksen paraatilajissa.

Jerez on valittu kansainvälisen moottoriliiton FIM:n toimesta vuoden 2015 maailman moottoripyöräurheilun pääkaupungiksi ja siksi se isännöi nyt myös enduroa.

– Eihän tämä ole mikää enduropaikka. Kaikki on oikeastaan pelkkää tasamaata ja siirtymätkin joudutaan ajamaan asfaltilla. Herää kysymys, miksi enduron MM-osakilpailu tuodaan tänne väkisin, kun alle 100 kilometrin päästä löytyy lajillemme tunnetusti loistava kisapaikka, Seistola kysyy aiheellisesti.

Uusin numero