Seistola ei ota turhaa stressiä ensi kauden työpaikastaan: ”Ei muuta kuin tiukkaa vetoa Ranskassa!”

– Ei muuta kuin tiukkaa vetoa ja iskua. Nyt katsotaan kummalta löytyy enemmän rutistusta kääntää kaasua, Seistola viittaa hopeatrillerissä kahden pisteen edun omaavan tiimikaverinsa Juha Salmisen puoleen.

Lajinsa legendalla Salmisella ei ole huolta huomisesta. Salmista odottavat uudet haasteet työelämässä pikapuoliin sunnuntaina päättyvän huikean MM-uran jälkeen.

”Sopimusrintamalta
ei mitään uutta”

Seistolan osalta sen sijaan ensi vuoden työnantaja on edelleen täysin hämärän peitossa. Enduroa ajamalla pysytään leivässä taatusti jatkossakin, mutta mistä löytyy lihaa sen päälle?

Sopimusrintamalla vallitsee pattitilanne.

– Tilanne on tältä osin kieltämättä tosi hankala. Sopimusrintamalla ei ole tapahtunut mitään. Kaikkien tiimien viesti on se, että päätöksiä tehdään Ranskan kisan jälkeen.

– En ole silti suinkaan heittänyt kirvestä kaivoon, enkä ota tilanteesta stressiä. Meitä on täällä monta muutakin jätkää, jotka ovat vastaavassa tilanteessa. Ei muuta kuin annetaan – jos ja kun onnistuessa – vaan lisää työnäyttöjä Ranskassa, sanoo edelleen myös Sardianian Sixillä kilpaileva Seistola.

Seistola otti lentävän lähdön MM-kauden huipennukseen varmistamalla viime sunnuntaina Britannian Endruro Sprint-sarjan mestaruuden.

– Kaikki on kondiksessa. Lisäksi treenit ovat sujuneet viimeisten puolentoista kuukauden aikana tosi hyvin.

St. Flouriin on luvattu viikonvaihteeksi kehnompaa keliä, jolloin tunnetusti vaativa ranskalaismaasto muuttuu vieläkin vaikeammaksi ja niljakkaammaksi.

– Ankaraa vääntöä on luvassa. Pätkät ovat hyvät, vauhdikkaat, mutta myös erittäin haastavat, kuvailee uransa tähän mennessä kirkkainta MM-mitalia saalistava Seistola.

– Niin, nimenomaan tähän mennessä, virnistää Seistola.

Pienen luokan pisteissä neljäntenä oleva Eero Remes jatkaa varmuudella MM-uraansa TM:n puikoissa. Yksityistiimin Hondalla E3-luokan pisteissä kymmenentenä majaileva Marko Tarkkala on sen sijaan kyseenalaistanut uransa jatkumisen MM-tasolla.
 

Uusin numero