Seistola ei jää murehtimaan Meksikon kohtaloa – Heinolan MM-osakilpailun merkitys korostuu

– Näinhän se on. Heinolassa ja kauden muissa jäljelläolevissa kisoissa panokset kovenevat ja aiempien huonompien ajopäivien merkitys tavallaan kasvaa, kun Meksiko jää kalenterista pois. Mutta ei siinä mitään, tilanne on kaikille sama. Ei muuta kuin lähdetään voittamaan Heinolasta lähtien loppukauden kaikkia kahdeksaa päivää, E3-luokan mitalissa kiinni oleva Matti Seistola viittaa edelleen Ruotsin, Italian ja Ranskan suuntaan.

Seistola ei ole saanut vielä virallista varmistusta Meksikon osakilpailun peruuntumisesta, mutta mies pitää sitä selviönä.

– Se on ollut sellaista veivaamista tuon Meksikon kisan osalta jo pitempään. Vielä viime viikonvaihteena Italian sarjan yhteydessä puhuttiin, että Meksiko ajettaisiin sittenkin, mutta eihän se siltä tosiaankaan näytä.

Meksikon osakilpailun peruuntuminen tietää sitä, että sarjaan tulee yli kuuden viikon mittainen tauko kesäkuun puolivälistä elokuun alkuun, eli Enköpingissä ajettavasta Ruotsin kisasta Italian Lumezzaneen.

– Olen katsellut kalenteria jo sillä silmällä, että mitä kilpailuja niihin aikoihin Suomesta löytyy, vinkkaa Seistola.

Shercolla ajava Seistola ja TM:llä etenevä Eero Remes ovat suomalaiset yleisömagneetit 6.-8. kesäkuuta Heinolassa. Viimeksi Kreikassa kauden voittotilinsä avannut Remes on E1-luokan MM-pisteissä toisena ja Seistola E3:ssa neljäntenä.

– Katseet ovat tietenkin jo tiukasti Heinolassa ja odotukset korkealla. Viime viikonvaihteen Italian sarjan kisa kulki hyvin tuloksellisesti ja mikä tärkeintä, mallikkaasti ajollisesti. Ehdin vetää tällä viikolla vielä muutaman ajopäivän ennen kuin siirryn tutustumaan Heinolan reittiin. Uskon, että Heinolan ja Ruotsin kisat tulevat molemmat olemaan hyviä minulle, tuumii Seistola.

Uusin numero