SE-Teamille ja Hondalle kolme luokkavoittoa Mikkelistä

Vesisateiden ja lämpimän kelin pehmittämät spoorit olivat haastavat ja kolmen kierroksen mittainen kisa hyvä kuntopuntari kuukauden päästä ajettavaa Päijänteen Ympäriajoa silmälläpitäen.

A-avoimen ja yleiskilpailun voiton otti Oskari Kantonen.

– Kilpailu lähti käyntiin hyvin, vaikkakin aika varovaisesti ja virheitä vältellen, kuitenkin johdin kilpailua heti ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen. Ensimmäisellä kierroksella ainoat ongelmat johtuivat käsien puutumisesta, toiselle kierrokselle sain kuitenkin rentoutettua ajoa eikä kädet enää vaivanneet.

– Luokkamme ennakkosuosikeista Pentti Nurminen loukkasi polvensa harjoituksissa ennen kilpailua ja koko

SM-sarjaa ajatellen pahin kilpakumppanini Jari Mattila satutti kilpailussa olkapäänsä. Sain siis hyvän etumatkan pisteissä pahimpiin kilpailijoihini nähden, vaikka olisin toivonut tiukempaa kisaa, loukkaantumistahan kukaan ei toivo kilpakumppaneilleen. Ennen viimeistä kierrosta varmuudeksi vaihdettiin kytkinlevyt, muuten pyörä toimi moitteettomasti, kertasi Kantonen.

A2504t luokassa Miko Mellin otti luokkavoiton ja yleiskilpailun kakkossijan Kantosen jälkeen. Luokkavoitto SM-sarjassa oli Mellinin ensimmäinen.

– Ennakkoasetelmien takia kilpailu jännitti normaalia enemmän, mutta jännitys ei mennyt hukkaan. Reitti oli hyvä, paitsi kolmannella kierroksella reitti alkoi pettämään, mutta ei mitään ihmeellistä hätää ollut. Oli positiivista, tulospalvelu toimi niin hyvin, että sai kierrosten välissä tietää tuloksia. Mieli on hyvä, ja fiilis korkealla Päijänettä odotellessa.

Juha-Pekka Tirkkonen oli samassa luokassa neljäs.

– Kilpailu sujui hyvin, paitsi pari kaatumista ennen loppua. Pyörä toimi loistavasti koko kilpailun ajan.

Varusmiespalvelusta suorittava Tuomo Karsisto oli puolestaan 11:s.

– Päivään sattui muutamia kaatumisia, muuten ajo kulki.

V40-luokan voiton nappasi Sasu Enjala. Pohja-ajat tulivat lähes jokaisella erikoiskokeella ja hän voitti vähän yli minutilla.

– Ajo kulki hyvin. Viidennellä maastokokeella ketjut lähtivät pois paikoiltaan, muuten päivä sujui ilman ongelmia.

Seuraavassa kilpailussa Kuhmoisissa 10. maaliskuuta nähdään SE-Teamin Juha-Pekka Tirkkonen sekä Tuomo Karsisto. Nummisissa 17.-18. maaliskuuta Karsisto taistelee nuorten SM-pisteistä ja Enjala veteraanicupin pisteistä.

Uusin numero