Se on siinä! – Ajo Motorsportille Moto2-luokan maailmanmestaruus

Tallipäällikkö Aki Ajo ja Johann Zarco saivat iloita mestaruudesta jo Japanin GP-viikonlopun avauspäivänä varhain perjantaina, kun kullan ainoa uhkaaja Tito Rabat joutui vetäytymään kauden neljänneksi viimeisestä osakilpailusta käsivamman vuoksi.

Viime vuonna mestaruuden voittaneelta Rabatilta murtui vasemman käden värttinäluu viime maanantaina, kun hän kaatui rajusti harjoituksissa Almeriassa. Käsi operoitiin tiistaina ja ensi kaudeksi MotoGP-luokkaan siirtyvä Marc VDS-tiimin Rabat päätti lähteä sitkeästi mukaan Motegiin tavoitteena kaventaa Zarcon mukheaa 78 pisteen etumatkaa.

Se jäi kuitenkin pelkäksi yritykseksi. Rabat ajoi Japanin GP:n ensimmäisessä vapaassa harjoituksessa kahdeksan kierrosta huomatakseen, että voima puuttuu kädestä. Rabat ja tiimi päättivät tämän jälkeen yhteistuumin, että sen enempää riskejä ei ole enää syytä ottaa.

– Kädessä ei ollut paljon kipua, mutta ei toisaalta sittenkään riittävästi voimaa Motegin radan rajuihin jarrutuksiin. GP-viikonlopun jatkamisessa ei ollut osaltani mitään järkeä. Onnittelut Johann Zarcolle maailmanmestaruudesta. Hän on ajanut virheettömän kauden ja ansaitsee mestaruuden, espanjalainen Rabat kehuu suomalaistallin ranskalaiskuljettajaa.

Ajo Motorsportin ja Zarcon viralliset mestaruusjuhlat saavat luonnollisesti odottaa kisapäivään sunnuntaihin.

Silloin Aki Ajo saa juhlia riehakkaasti jo neljättä maailmanmestaruutta tallipäällikkönä. Zarcolle MM-kulta on uran ensimmäinen. Ranskalaiset ovat voittaneet keskiluokan mestaruuden viimeksi vuonna 2000, jolloin asialla oli Olivier Jacque.

Ajo Motorsport saavutti ensimmäisen maailmanmestaruutensa vuonna 2008 silloisessa 125-kuutioisten luokassa niin ikään ranskalaiskuljettajan, eli Mike Di Meglion voimin.

Toinen mestaruus irtosi samassa luokassa kahta vuotta myöhemmin espanjalaisen Marc Marquezin ajamana.

Kolmas MM-kulta oli tosiasia heti Moto3-luokan ensimmäisellä kaudella vuonna 2012, jolloin mestaruus oli saksalaisen Sandro Cortesen käsialaa.

Ajo Motorsport kilpailee tänä vuonna ensimmäistä kertaa Moto2-luokassa. Debyyttikausi on ollut kaikilta osin loistava ja Zarco on dominoinut sitä Kalex-pyörällään alusta alkaen.

Uusin numero