Scott Redding haluaa pudottaa painoaan: ”4-5 kiloa on jostain revittävä”

185-senttinen britti on ensi vuonna MotoGP:n kookkain kuljettaja. Hänen uusi tallikaverinsa Aleix Espargaro on viisi senttiä lyhyempi, mutta painaa 13 kiloa vähemmän.

Espargaro painaa 66 kiloa, Redding tällä hetkellä 79 kiloa.

Paino näkyy suoraan suoranopeuksissa. Redding tietää tämän ja onkin sitoutunut pudottamaan kiloja kropastaan.

”Suunnitelmana on päästä alle 10 kilon päähän tallikaverista tammikuun testeihin mennessä. Uskon, että minulla on ensi kaudella hyvät mahdollisuudet menestyä, mutta se vaatii kaikkien pientenkin palasten loksahtamista kohdalleen. Olen yrittänyt ennenkin pudottaa painoa, mutta se on johtanut voimatasojen vähenemiseen”, Redding sanoo Crash.netillä.

”Uskon pystyväni painonpudotukseen, vaikkei rasvaa juuri olekaan. Olin järkyttynyt, kun kuulin minun ja Aleixin painoerosta. Minun on tehtävä kaikkeni, että saan kiloja pois, se näkyy suoraan radalla. Jos Aprilia saa muutaman kilon pois pyörän painosta ja minä 4-5 kiloa, saamme ensi kaudella jopa 8-9 kiloa kevyemmän paketin.”

Reddingin mukaan hän pystyy vähentämään painoa lihaksista, joita ei tarvitse.

”Ei se helppoa ole, koska minussa ei juuri rasvaa ole. Olen nähnyt muidenkin onnistuvan siinä. Kauden aikana olin välillä 83 kiloa, nyt olen 79 kiloa. Olen menossa oikeaan suuntaan ja tulen jatkamaan samalla tiellä.”

Reddingiltä kysyttiin, onko hänellä painonpudotusvinkkejä?

”Polje, polje, äläkä hemmetissä syö mitään”, Redding nauraa.

Sepangin testit alkavat tammikuun 28. päivä.
 

Uusin numero