Savaste kuudes aika-ajossa

A-ryhmän aika-ajon kärkeen kiirehti USA:n Mitchell Falk, joka kukisti kotiyleisönsä edessä kilpailevan Jakub Teresakin 0,580 sekunnilla.

Savasteen eroksi kärkeen kirjattiin 1,770 sekuntia.

Teresakin ja Savasteen väliin aika-ajoryhmässä kiilasivat USA:n Chase Sexton, Tanskan Glen Meier ja Brasilian Enzo Lopes.

Savasteen aika-ajo ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Ensimmäisillä kierroksilla tuli hyvä aika, josta olisi ollut mahdollista vielä parantaa loppua kohti.

Hän jäi kuitenkin nopeilla kierroksillaan toisten kuljettajien taakse ja aikaa kului liikaa ohittamiseen.

Savasteen olisi täytynyt löytää vielä paremmin sopiva väli missä lähtee ajamaan nopeaa kierrosta ja toisaalta myös hitaalla kierroksella olevien kuljettajien tulisi huomioida paremmin nopeaa kierrosta ajavat.

– Aika-ajo ei ollut täysin onnistunut, mutta pääsen silti hyvin huomenna puomille. Rata on kuivunut ja kovettunut ja alkaa osittain jo pölistä, joten huomennakin kastellut paikat tulevat olemaan erän alussa liukkaita, kommentoi Savaste.

Lähtösuora Jininin radalla on jyrkkään ylämäkeen. Koska puomi on melko tasapuolinen ja puomin edusta edelleen osittain pehmeä sateiden jäljiltä etenkin parhaiden paikkojen kohdalta, saattaa sillä osittain olla vaikutusta paikan valintaan vielä huomennakin.

– Asetelmat ovat suomalaisittain hyvät ja huomisen kilpailueristä tulee varmasti mielenkiintoiset, tuumii Suomen moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen.

Täydelliset tulokset:
http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx?ct=16&c=1

 

Uusin numero