Sarjos yksi SM-mittelön kärkinimistä

Finnish Superbike SM -sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajettiin Alastaron moottoriradalla. Talent Racing -kuljettajista vain Jasmin Sarjos kilpaili Superstock 600 luokassa Peetu Paavilaisen kuitattua jo Kymiringin osakilpailussa luokassa suomenmestaruuden. Peetu keskittyi viimeisenä kisaviikonloppuna Jasminin auttamiseen ja sivuvaunuissa Artiola Sider Racing:n Markku Artiolan kanssa SM cup 2. sijan varmistumiseen.

Superstock aika-ajo ajettiin sunnuntai aamuna viileissä olosuhteissa ja Sarjos sijoittui kolmanneksi. Ensimmäisessä kilpailussa Jasmin ajoi maaliin hienosti kolmantena sekä lisäksi kilpailun nopeimman kierroksen ja toiseen kilpailuun Sarjos pääsi siten lähtemään paalulta. Paalupaikka oli kauden ensimmäinen. Epäonneksi Sarjos otti kilpailussa varaslähdön ja tästä johtuen sai 20 sekunnin rangaistuksen. Rangaistus tuli Sarjoksen tietoon toisen kierroksen alussa ja hän oli pudonnut 9:lle sijalle. Sarjos pystyi ajamaan koko kilpailun selvästi kärjessä. Lopulta hän pystyi ajamaan kisan aikana itselleen sijoituksen 4.

Kilpailun jälkeen pettymys oli luonnollisesti Jasminilla suuri, mutta samalla hän oli tyytyväinen ajoonsa kokonaisuudessa. Erityisen iloinen hän oli kokemuksesta, että pystyi ensimmäistä kertaa koko 12 vuotta kestäneen uransa aikana ohittamaan ruutulipun ensimmäisenä, vaikka varaslähdön rangaistus pudotti hänet pois podiumilta.

Markku Artiolan ja Peetu Paavilaisella riitti myös draamaa sunnuntain ensimmäisessä kisalähdössä, kun kesken kilpailun taka-akseli meni poikki, jonka seurauksena rengas irtosi ja seuraavassa hetkessä ”purkkari” liiti pitkin asfalttia. Pahemmilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin ja kaksikko pääsi mukaan toiseen kisalähtöön, jossa he rauhallisin ja varmoin ottein sijoittuivat toiseksi, varmistaen kokonaispisteissä sarjan 2. sijan.

Talent Racing Team selvitti ensimmäisen tiimikautensa hienosti. ”Suomenmestaruutta lähdettiin hakemaan ja se saavutettiin tasaisuudella sekä luotettavuudella”, summasi tiimin vetäjä Petri Paavilainen. Loistava yhdessä tekemisen meininki ja ammattitaitoiset mekaanikot sekä nälkäiset kuljettajat olivat hänen mukaansa tärkeät avaimet tiimin menestykseen.

Jasmin Sarjos aloitti tiimin kuljettajana kesän lopulla. Hän oli hyvin tyytyväinen tiimin toimintaan.

”Tämän tiimin ansiosta olen pystynyt selvästi kehittymään kuljettajana” Sarjos summaa mennyttä kautta. ”SM-voiton nälkää jäi vielä seuraavalle kaudelle” hän jatkaa.

Talent Racing Teamin Petri Paavilainen kiittää kaikkia kauden 2020 kuljettajia, tukijoukkoja, mekaanikkoja, koko tiimin henkilökuntaa ja yhteistyökumppaneita hienosta kaudesta.

Uusin numero