Sarjos kaatui leikkauspöydälle

Viime viikonloppu säältään epävakaisessa Alastarossa oli Sarjoksen osalta kaksijakoinen. Huimaa kyytiä viikonlopun aikana päästellyt Sarjos rikkoi oman ennätyksensä parilla sekunnilla ja sijoittui lauantain SM-osakilpailussa kahdeksanneksi jättäen taakseen monia kovia nimiä.

Sarjoksen hurja vauhti olisi varmasti jatkunut vielä sunnuntaina, mutta suunnitelmiin tuli ikävä muutos aamun lämmittelyajon kaatumisen myötä. Sen jälkeen Sarjosta ei enää radalla nähty.

Rytäkässä nilkkansa loukannut Sarjos vietiin sairaalaan ja vauhdikkaasti alkanut ajokausi joutuu nyt hetkeksi tauolle nilkan operoinnin vuoksi.

Aarnion napakymppi

Kallio Racingin Superstock-tiimin viikonloppuun Alastarolla mahtui niin onnea kuin epäonnea.

Tiimin kirkkaimpana tähtenä loisti hyvinkääläinen Marko Aarnio, 29, joka nappasi täyden pistepotin Yamahallaan viikonlopun molemmista kisoista.

Viikonlopun aikana ajettiin siis kaksi kisalähtöä, joten jaossa oli myös tuplamäärä pisteitä. Hallitsevan Suomen mestarin Aarnion osalta viikonloppu oli täysi napakymppi.

Aika-ajoista toisen lähtöruudun itselleen varmistanut Aarnio ajoi lauantaina vahvan ajon, kamppaillen koko kisan ajan ykköspaikalla ajaneen Erno Kostamon kanssa.

Muutama kierros ennen maaliviivaa Aarnio teki ratkaisevan ohituksen ja siirtyi kisan kärkeen. Ohituksen ajankohta oli täydellinen, sillä pian tämän jälkeen kilpailu jouduttiin keskeyttämään radalle kaatuneen kuljettajan vuoksi.

Sunnuntain kisa ajettiin sadekelissä, joka sopi mainiosti myös sadekelin spesialistina tunnetulle Aarniolle. Aarnio karkasi kisan kärkeen jo heti alkumetreillä ja johti kisaa useamman sekunnin turvin jo heti muutaman kierroksen jälkeen. Lopulta Aarnio ylitti maaliviivan reilut 18 sekuntia ennen toiseksi tullutta Erkka Korpiahoa.

Viikonlopun tuplapotin ansiosta Aarnio nousi Superstock 600 -luokan pistejohtoon. Ero toisena olevaan Erno Kostamoon on tällä hetkellä 10 pistettä.

Joel Vinnikaisella
hyvä viikonloppu

Alastaron kisaviikonloppu sujui hienosti myös Kallio Racingin kuopukselta, 17-vuotialta Joel Vinnikaiselta. Lauantain kisaan 16. ruudusta startannut Vinnikainen ajoi muuten hienon kisan, mutta kaatui liukkaalla radalla harmittavasti muutama kierros ennen maalia.

Nuorukainen pääsi kuitenkin vielä jatkamaan kisaa, mutta menetti kaatumisen yhteydessä muutaman sijan ja oli maalissa lopulta 18.

Sunnuntain sadekelin kisan Vinnikainen otti varman päälle ja ajoi järkevän ajon, eikä lähtenyt riskeeraamaan turhia. Lopputuloksena sunnuntain kisasta oli 10. sija ja mukava pistepotti, jonka ansiosta Vinnikainen on tällä hetkellä Superstock 600 -luokan SM-pisteissä sijalla 13.
 

Uusin numero