Santtu Tiainen jatkaa Yamahalla: ”Mahtavaa päästä treenaamaan uudella pyörällä”

Santtu Tiainen ajoi vaikeuksien kautta voittoon saavuttaen motocrossin MX1-luokan Suomen mestaruuden kaudella 2017. Nuorukainen on luonnollisesti tyytyväinen kauteensa.

”2017 kilpailukausi lähti järkevästi liikenteeseen ja tasainen noususuhdanne pysyi koko ajan päällä”, kuvailee Tiainen suoritustaan.

Sitkeytensä ja sisukkuutensa osoittanut Tiainen voitti Suomen mestaruuden vakavasta loukkaantumisesta kuntouduttuaan.

”Kaksi vuotta sitten kun teimme sopimuksen Santun kanssa, erottui hän jo silloin joukosta erittäin määrätietoisena urheilijana. Hän kertoi jo tuolloin tavoitteekseen Suomen mestaruuden”, muistelee Yamaha Motor Europen Suomen sivuliikkeen myyntipäällikkö Tero Karhunen.

”Edes paha loukkaantuminen ei heikentänyt Santun voitontahtoa, päinvastoin. Santtu ei luovuttanut hetkeksikään, vaan kuntoutti itsensä loistokuntoon – ja voitti Suomen mestaruuden. Sanansa mittainen mies, todellakin”, jatkaa Karhunen.

Tampereen Supercross -tapahtuman jälkeen välittömästi Belgiaan harjoittelemaan matkaava Tiainen aloittaa välittömästi harjoittelun uudella, vuosimallin 2018 Yamaha YZ450F -moottoripyörällään.

”Mahtavaa päästä treenaamaan uudella pyörällä! Valmistautuminen uuteen kauteen alkaa testirupeamalla Belgiassa” kertoo Tiainen lähitulevaisuuden suunnitelmistaan.

Suomessa MX1-luokassa tavoitteekseen Tiainen kertoo Suomen mestaruuden toistamisen.

”Haluan myös parantaa eräsijoituksia ja päästä podiumpaikalle jokaisessa osakilpailussa” kertoo Tiainen.

”Jatkamme Tiaisen kanssa yhteistyötä hyvin ylpeinä. Santtu on osa meidän Yamaha-perhettämme ja olemme iloisia, että yhteistyömme jatkuu myös kaudella 2018”, toteaa Yamaha Motor -myyntipäällikkö Karhunen.

(Teksti: Yamaha Tiedotus)

Uusin numero