Sanna Kärkkäisen MM-suunnitelmat eivät romuttuneet loukkaantumisessa

Kilpailun ensimmäinen pätkä kulki Kärkkäiseltä hieman tökkien, mutta toisella pätkällä viime vuoden Euroopan mestarin ajo alkoi jo olla rennompaa ja hän saikin pari kuljettajaa kiinni.

Kolmannelle pätkälle Kärkkäinen lähti samanlaisella sykkeellä kuin edellisellekin. Pätkän puolenvälin tienoilla Kärkkäistä kohtasi epäonni, kun hänen jalkansa jäi jalkatapin ja kiven väliin, sillä seurauksella, että seuraavasta huollosta kilpailun jatkaminen ei onnistunut.

– Harmittaa, ja paljon. Ajo rupesi tuntumaan hyvälle ja vielä olisi ollut vara puristaa vauhdista melko paljon. Kolmannen pätkän alku tuli ihan hyvin, mutta loppupätkä menikin vain selvitessä maaliin. Huoltoporukka hätääntyi, kun kasvoni olivat aivan veressä, mutta aiemmin risu antoi osuman nenälle, joka vuoti melko reilusti, Kärkkäinen kertaa tiedotteessaan.

Kärkkäinen kuljetettiin ambulanssilla Peijaksen sairaalaan, jossa todettiin, ettei murtumia ollut. Kärkkäinen sai varattua ajan Omasairaalaan, jossa otettiin laajempi röntgenkuvaus jalasta. Siinä löytyi murtuma kantaluusta. Jalka kipsattiin ja seuraavat neljä viikkoa kuluu keppien kanssa, kun jalalle ei saa varata ollenkaan painoa.

– Loukkaantuminen ei vaaranna päätavoitettani eli MM-sarjan ajamista, sillä ensimmäinen MM-kilpailu ajetaan 10.-12. kesäkuuta Heinolassa. Nyt vain paljon hieman erilaista treeniä kuin normaalisti ja pyörän päälle palaan kovempana kuin aiemmin!

 

Uusin numero