Sanna Kärkkäisen ensikosketus superenduroon jätti positiiviset fiilikset

– Jännittää. Kisaan lähtö tuli aika nopealla aikataululla, enkä ehtinyt harjoittelemaan. En ole ajanut yhtään superenduroa, mutta enduroa ja trialia olen ajanut. Niillä opeilla nyt lähdetään kokeilemaan, kertoo Sanna Kärkkäinen ennen kilpailua ja kiittelee Korhoselta, KTM Motorsport-tiimiltä ja taustajoukoilta saamaansa tukea.

Kärkkäinen saapui kisapaikalle torstai-iltana ja perjantaina pääsi testaamaan pyörää, jonka sai ajettavakseen KTM Team Engeliltä. Tiimipäällikön lisäksi kaksi mekaanikkoa huolehtii Kärkkäisen kalustosta kisan aikana.

– Rataa on kierretty muutamaan otteeseen ja se on haastava, mutta täysin ajettava, eikä siinä ole mitään ylipääsemätöntä. Pyörä tuntuu hyvältä ja tiimin kanssa homma toimii. Kisaan lähden tekemään parhaani avoimin mielin.  Katsotaan tulosta sitten jälkeenpäin, Kärkkäinen pohdiskelee.

Kilpailulähdöissä Kärkkäinen ajoi molemmat lähdöt maaliin kuudentena, eli joukon hännillä. Se ei neitiä kuitenkaan harmittanut.

– Kisahan oli huikea! Oma ajaminen oli melko hukassa, mutta loppua kohden pystyin parantamaan ajoa selkeästi. Yleisö oli mukana koko ajan! Areenalle mahtui 6000 ihmistä ja kaikki paikat olivat aivan täynnä, hehkuttaa Kärkkäinen.

Seuraavan kerran Kärkkäinen nähdään Superenduron parissa 31.1. Helsingin Messukeskuksessa MP 15 –tapahtuman yhteydessä ajettavassa kisassa.
– Tämä kilpailu oli erittäin hyvää valmistautumista Helsingin kisaa varten. Toivottavasti pystyn siellä parantamaan suoritustani entisestä!

Uusin numero