Sanna Kärkkäinen palasi loukkaantumisen jäljiltä kakkoseksi Suomen Cupin avauksessa

Reitti oli jo edellisiltä vuosilta tuttu, mutta vaihtelua siihen toi uusi kiertämissuunta, sekä muutamat pienet muutokset.

Kärkkäisen lähtökohdat kilpailuun eivät kuitenkaan olleet parhaat mahdolliset, sillä KTM-kuljettaja oli kerennyt käydä pyörän päällä vain neljä kertaa helmikuussa sattuneen loukkaantumisen jälkeen.

Lähdöstä Kärkkäinen ampaisi kärkeen perässään Marita Nyqvist. Hanna Mertsalmi nousi ensimmäiseksi heti kolmannen kierroksen alussa, kun johdossa ollut Kärkkäinen teki pakollisen varikkokäynnin.

Kierrosta myöhemmin Mertsalmi teki oman varikkopysähdyksensä, jonka jälkeen kaksikko Kärkkäinen-Mertsalmi ajoi aivan peräkkäin.

Viimeisen kierroksen loppumetreillä Mertsalmi onnistui ohittamaan Kärkkäisen ja ajoi voittoon. Kärkkäinen kaasutteli siis toiseksi heti Mertsalmen perässä.

– Meillä oli hyvää kisaa Hannan kanssa pari viimeistä kierrosta. Viimeiselle pellolle tultaessa tein hölmön valinnan ajolinjani suhteen ja Hanna pääsi ohitseni. Vaikka tilanne harmittikin, niin nyt jälkeenpäin olen silti tyytyväinen tulokseen. Loukkaantumisen jälkeen en ole saanut paljoa ajoa alle ja sen huomasi myös kilpailussa.

Kolmanneksi kilpailussa ajoi Marita Nyqvist.

Teksti ja kuva: Kärkkäisen tiedotus

Uusin numero