Sanna Kärkkäinen kuittasi Lady Cupin Kirjurinluodossa

Perinteisestä endurosta Porin kilpailu erottui siten, ettei siirtymiä ollut ja samaa pätkää ajettiin neljä kierrosta, joista kolme parasta huomioitiin tuloksissa.

Ennen viimeistä osakilpailua Kärkkäinen johti cupia ennen Hanna Mertasalmea.

Valitettavasti motocrossin liiga-kilpailu Rovaniemellä oli kuitenkin samaan aikaan kuin Porin Lady cup, joten Mertsalmea ei Porissa nähty.

Sarjan kolmantena ennen viimeistä osakilpailua oli Marita Nyqvist, joka oli myös Porissa mukana.

Porin Enduro Sprintin kilpailureitti kulki Kirjurinluodossa pienillä tienpohjilla ja pellolla, jonne oli lisätty muun muassa pieniä esteitä ja kaivinkoneella kaivettuja kuoppia ja röykkysuoria.

Kärkkäinen ei kerennyt tutustumaan kuin muutamaan ensimmäiseen ja viimeiseen mutkaan, joten ensimmäisen kierroksen aika oli odotetusti muita huonompi.

Seuraavat kolme kierrosta kulkivat kuitenkin hyvin ja tuloksena oli voitto reilun minuutin erolla toiseksi ajaneeseen Marita Nyqvistiin.

– Päivä oli kiva! Tämän tapaiset kilpailut ovat mukavaa vaihtelua normaaliin enduroon nähden. Ensimmäisellä kierroksella ajoni oli varovaista, kun en reittiä tuntenut. Kuitenkin jo heti toisella kierroksella aikani parani huomattavasti ja kolmannella kierroksella tein parhaimman aikani, kertoi Kärkkäinen.

– Normaaleissa endurokilpailuissa peltopätkät ovat usein suosikkejani ja nyt Poriin oli tehty hieno pätkä! Samalla saavutin ensimmäisen enduron Lady cup-mestaruuteni, kun tänä vuonna kiersin koko sarjan, joka sisälsi kaksi talvikilpailua ja kaksi kesäkilpailua, jatkoi Kärkkäinen.

Porissa kolmanneksi ajoi Annamaria Karikuusi. Lopputuloksissa Nyqvist nousi toiseksi ja Mertsalmi  putosi kolmanneksi.

Seuraavan kerran Kärkkäinen nähdään kilpailemassa Jämsässä 8.-9. elokuuta järjestettävässä enduron EM-osakilpailussa.
 

Uusin numero