Sanna Kärkkäinen kiertää hyvin fiiliksin enduron MM-sarjaa

MM-sarjassa kilpailuviikonloppu alkaa perjantaina supertestillä. Lauantaina ja sunnuntaina ajetaan ”normaalit” kilpailupäivät, joissa reitti sisältää siirtymien lisäksi kolme maastokoetta.

Heinolassa Kärkkäinen sijoittui perjantain supertestillä hienosti toiseksi, joka oikeutti kymmeneen hyvityssekuntiin lauantaille. Lauantaina ja sunnuntaina Kärkkäinen ajoi molempina päivinä neljänneksi.

– Heinolan kilpailua ennen jännitin melkoisesti. Jännitys kuitenkin lieveni, kun juttelin Tarkkalan Markon kanssa asioista ja viimeinenkin pahin jännitys laukesi perjantain supertestillä. Lauantaina ja sunnuntaina ajamiseni oli varmaa, mutta kärkinaiset vetivät etenkin endurotestillä sen verran kovempaa, etten pystynyt vastaamaan heidän vauhtiinsa. Olin kuitenkin tyytyväinen tulokseeni.

Viikko Heinolan jälkeen 17.-19. kesäkuuta naisten MM-sarja jatkui Ruotsin Enköpingissä. Kun Suomessa oli vastassa enemmän hiekkaa ja kivikkoa, Ruotsi tarjosi enemmän savipohjaisia ja jouheita pätkiä. Extremetesti kuitenkin tarjosi myös suomalaisille tuttua kivikkoa.

Perjantain supertestillä Kärkkäinen onnistui jälleen hyvin ja sijoittui kolmanneksi saaden jälleen muutamia hyvityssekunteja lauantaille. Lauantaina kilpailua vaikeutti koko päivän olleet sateet tehden reitistä todella liukkaan. Sunnuntaina keli kuitenkin parani, mutta reitti oli edellisen päivän sateiden jälkeen edelleen melko liukas. Molempina päivinä Kärkkäisen sijoitus oli jälleen neljäs.

– Lauantai oli kyllä mielenkiintoinen sateen myötä, kun siirtymillä vedettiin savirännissä, joka muistutti melkein enemmän lumispoorissa ajoa. Hauskaa kuitenkin oli ja sade ei itseäni kyllä haitannut. Sunnuntaina ajoni oli ehkä jo hieman parempaa, mutta pari kertaa pätkillä oli ylimääräistä ohjelmaa. Ensimmäisellä kierroksella crossitestillä pyörästäni tippuivat ketjut ja kerran kävin endurotestillä nutullaan.

– Molemmista kilpailuista on jäänyt hyvä fiilis. Tiedän, että kun saan muutaman asian ajamisessani kohdilleen, ei kolmen kärki ole kaukana. Nyt vain jatketaan tekemistä samaan malliin!

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan 1.-3. heinäkuuta Espanjan Gordexolassa, jonne Kärkkäinen on jo aloittanut matkansa.

Teksti ja kuva: Sanna Kärkkäisen tiedotus

Uusin numero