Samuli Aro tyytyväinen KTM-junnujen esityksiin Morsessa ja Kuopiossa

– Tanskan kilpailu oli EM-karsinta sarjan viimeinen osakilpailu ja Kimi Koskinen lunasti hienosti paikkansa heinäkuussa Latviassa ajettaviin finaaleihin. Aleksi Kurvisen suora pääsy finaaleihin on vielä hieman epävarma.

– Koskinen on selkeästi parantanut kauden aikana suoritusvarmuuttaan ja vauhti on selkeästi parantunut. Suoritusvarmuudessa on vielä parannettavaa mutta hyvällä valmistautumisella Kimiltä voidaan odottaa hyvää tulosta Latvian finaaleista. Nappisuorituksella jopa mitali on täysin saavutettavissa, ennakoi Aro.

Aro kehuu Kurvisen asennetta.

– Kurvisella on ollut kauden kilpailuissa mahtavaa yritystä. Usein yliyrittämisen kautta tulee kuitenkin kaatumisia ja sitä kautta epätasaisia suorituksia. Vauhtiakin on löytynyt lisää ja nyt täytyy vaan tehdä töitä parempien starttien ja suoritusvarmuuden parantamisen eteen.

Koskisella on yhä hiottavaa starttien kanssa.

– Lauantain aika-ajoissa pääsin ajamaan omaa ajoani ja sain ajettua yhden puhtaan kierroksen. Se onnistuikin niin hyvin, että olin aika-ajojen nopein. Iltapäivällä ajetussa karsintaerässä myöhästyin lähdössä pahasti ja olin kympin ulkopuolella. Tein kovaa kiriä kohti kärkisijoja ja kirini riittikin neljänteen sijaan, kertoo Koskinen.

– Sunnuntain 1. kisaerässä lähtöni oli kohtuullisen hyvä ja olin lähtömutkassa kympin sakissa. Rupesin kirimään kärkeen ja ajo sujui kohtuullisen hyvin. Olin maalissa kuudes. 2. erässä lähtöni oli parempi kuin ensimmäisessä erässä. Olin lähdössä n. 7-8. Ajoni oli hyvää ja rentoa enkä tehnyt tyhmiä virheitä. Maalissa olin 4. ja näinollen myös totaalin neljäs. Olin koko viikonloppuun tyytyväinen ajooni, vaikka startit eivät onnistuneetkaan täysin. Nyt treenataan startteja ja katse kohti Latvian Kegumsin EM-Finaalia, joka ajetaan 11-12. heinäkuuta.

Kurvinen teki muutaman mainion nousun Tanskassa.

– Aika-ajoissa en saanut yhtään puhdasta kierrosta, koska toisen kilpailijan kaatumisen johdosta punaristi-lippu oli melkein koko aika-ajon ajan yhdessä hyppyrissä. Karsintaerässä sain todella huonon startin mutta ajo sujui hyvin ja maalissa olin 10.

– Sunnuntain ensimmäisessä erässä olin startissa n. 10. ja pystyin nousemaan kahdeksanneksi. Sitten kaaduin ja putosin 20. sijalle. Onnistuin kuitenkin nousemaan 14, kunnes kaaduin vielä viimeisellä kierroksella ja maalissa olin 15. Toisessa Erässä otin taas huonon startin eikä ajo muutenkaan oikein kulkenut ja maalissa olin 14, kuittasi Kurvinen.

Sihvonen suoritui uusista
haasteista erinomaisesti

KTM Junior Academy-tiimin Miro Sihvonen uarkoi puolestaan Kuopion SM-osakilpailussa. Hän suorituin hieman uudenlaisista haasteista erinomaisesti.

Ensimmäinen haaste oli totuttautua nopeasti 250 kuutioisen nelitahtisen pyörän ominaisuuksiin ja kisavauhtiin.

Toinen haaste oli rakentaa määrätietoisesti oma paras suoritus vaikean 125 kuutioisten Ranskan EM-osakilpailun jälkeen.

Sihvonen otti molemmista eristä selkeät erävoitot. Kisaviikonloppu toi hienon palkinnon, mutta antoi taas lisävoimaa Euroopan mestaruussarjaan ja ensi viikonlopun Italian osakilpailuun Maggioraan.

Maanantain ansaittu lepopäivä käytetään matkustamiseen Belgiaan ja orientoitumiseen tiistain ja keskiviikon kovia ajotreenejä varten. 

Uusin numero