Samuli Aro Panssarin nopein

KTM Motorsportin tiimipäällikkönä ja valmentajana toimiva, endurossa ammattikuljettajan uransa jo päättänyt Aro nautiskeli Cross Country-kisasta Parolannummella.
-Reitti oli ihan saakelin makee, tosi hieno oli ajaa. Vähän kosteampi keli kun olis ollut niin olis ollut ihan täydellinen reitti. Panssariurat oli sellaista isoa lainetta ja niistä pääsi vetämään kaksareita yli pattien niin oli kyllä tosi makeeta ajaa.

Vaikka kisan jälkeen Arolla oli hyvät tunnelmat niin kisan lähdöstä hän ei juuri itseään kiitellyt. Lähdössä Aro jäi selvästi kärkijoukosta, hän kuitenkin nousi pian kärkiryhmän kantaan ja ohikin.
– Lähtö meni ihan päin mäntyä ja jäin sinne aikalailla jälkijoukkoon. Siinä oli aika nouseminen ekalla kierroksella. Pölyn kanssa oli ensimmäisellä kierroksella ongelmia mutta sitten kun pääsi hitaammista ohi niin helpotti. Kun nousin kympin joukkoon niin pääsi ajamaan paremmin omalla rytmillä. Ei siinä sitten ollut enää muuta kuin paukutti menemään omalla rytmillä, sanaili Aro lopputulokseen tyytyväisenä

Kisan päätteeksi ero toiseksi tulleeseen Oskari Kantoseen oli selkeä. Aro oli koko kilpailussa ainut, joka ehti ajaa 11 kierrosta, muiden kohdalla 2 tuntia tuli täyteen viimeistään kymmenennellä kierroksella. Kantonen ja kolmanneksi tullut Mikko Pihlajavesi ajoivat kumpikin 10 kierrosta.

Jo enduron ammattikuljettajan ajoilta Aro tunnetaan hyvänä testaajana. Tiimin uuden rengasmerkin Savan kanssa Aro onkin päässyt tarjoamaan osaamistaan ja oli tyytyväinen saavutettuihin tuloksiin.
-Olen hyvin päässyt testaamaan renkaita ja antamaan tehtaalle niistä palautetta. Savan offroad-renkaiden tuotekehittäjän kanssa ollaan oltu tiiviisti yhteydessä. Uusia kehitysversioita on saatu nopeasti ja uusin versio alkaa olla ihan huipputasoa. Mielenkiintoista on taas ollut tehdä testihommia, kertoi Aro.

Oskari Kantonen ajoi ensimmäisen kotimaan Cross Countrynsa maalin hyvävoimaisena.
-Ihan hyvin meni mutta ehkä liian hitaasti lähdin liikkeelle. Samuli meni kovaa ohi jo tokalla kierroksella. En sitten koittanut jäädä perään roikkumaan kun arvelin, ettei Samuli niin kovaa jaksa kokoa aikaa ajaa mutta toisin kävi. En osannut ihan oikein arvioida omien voimien kestävyyttä kun en ole näitä Cross Countryjä ajellut kuin yhden -08 vuonna Eestissä . Vähän jäi vielä voimia, joten pikkuisen kovempaakin olisi voinut ajaa.

Kantonen piti ensimmäisestä suomessa ajamastaan Cross Countrysta ja nähdään sarjan seuraavissakin kisoissa.
-Hienot pätkät, vähän oli pölyistä kierroksella ohitettaessa mutta muuten tosi hienoa. Juu ehdottomasti osallistun seuraaviinkin. Tää on kiva laji, päätti Kantonen

Yleisen luokan kolmanneksi ajoi Mikko Pihlajavesi, joka kohensi viime vuoden Panssari Cross Countryn sijoitustaan pykälällä. Harvakseltaan kilpaa ajava Pihlajavesi pitää kuntoa yllä taittamalla työmatkat MP-osien, -tarvikkeiden -varusteiden maahantuojalle Allrightiin polkupyörällä. Viime vuonna Pihlajavesi ajoi kaksi CC-kisaa ja tämä kisa oli kauden ensimmäinen. Kovin aktiivista kisaamista ei Pihlajavesi ole suunnitellut tällekään kaudelle.
-Kisa meni ihan hyvin, ehkä yllättävänkin hyvin kun mukana oli aktiivikilpailijoitakin. Ajelen huvikseen, silloin tällöin kun siltä tuntuu, kertoi aiempina vuosia aktiivisesti motocrossia ajanut Pihlajavesi

Cross Countryn Suomen Cup -sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, joista seuraava on 18.6. ajettava Joutsan osakilpailu. Kilpailun sivut avataan lähiaikoina osoitteessa www.smlenduro.fi

Yleisen luokan kymmenen kärjen tulokset:

1. Aro Samuli
2. Kantonen Oskari
3. Pihlajavesi Mikko
4. Hurri Kimmo
5. Savo Matias
6. Heimonen Joonas
7. Leponiemi Marko
8. Pohjamo Petri
9. Mellin Miko
10. Ahonen, Tuomas

Uusin numero