Sampo Rainiolla kulki 85-kuutioisten EMX-karsinnassa Vantaalla

Rainio oli oman karsintaeränsä kolmas ja kellotti koko luokan kymmenenneksi nopeimman kierrosajan. Luokan nopein kuljettaja oli hollantilainen Scott Smulders, joka löi huonon lähdön saaneen Liam ”Stefanin poika” Evertsin yli 12:a sekunnilla.

Pienemmän 65 cc -luokan karsintakilpailussa parhaiten suomalaisista onnistui neljänneksi ajanut Eelis ViemeröSaku Mansikkamäki kaatui kotiradallaan ensimmäisellä kierroksella ja jäi koko joukon hännille. Hyvän ajorytmin löytänyt vantaalainen nousi lopulta sijalle 23.

Muiden suomalaiskuljettajien sijoitukset olivat: Jasper Köiv 10, Eemil Pesonen 14, Matias Miettinen 16, Aaron Menna 18., Rene Nyman 20, Eino Pihlava 24, Luca Väg 25, Eklias Penttinen 26, Arttu Savola 29, Roni Vesterbacka 33, Jare Juvonen 35, Sonja Matikainen 38 ja Simo Koskinen 39.

Karsintakisan voittoon 65 cc -luokassa ajoi Tsekin Marek Vitezslav.

Luokkaa ensimmäisen osakilpailun jälkeen johtanut Lotta VAN Drunen ei löytänyt Lavangosta parhaita ajolinjoja ja oli karsintakilpailun 8.

Vantaan EMX & MX Liiga kilpailu jatkuu sunnuntaina ajettavilla EM-luokkien varsinaisilla kisaerillä ja MX-Liigan MX125 luokan kilpailulla.