Sami Pennalla vaikea viikonloppu

Sami Pennan pyörää Botniaringillä vaivanneet pito-ongelmat oli saatu ratkaistua, ja mies lähti hakemaan sateisella Alastaron moottoriradalla ajetusta toisesta SM-kilpailuviikonlopusta parempia sijoituksia, osittain siinä onnistuenkin.

Lauantain kilpailussa miehen lähtöpaikka oli kuudes. Huonon startin saanut Penna taisteli hartiavoimin korottaakseen sijoitustaan. Miehen noustua kolmanneksi oli kärki karannut jo niin kauas, että kiinni ajaminen ei ollut enää mahdollista.

– Kytkin ei toiminut odotetusti ja se näkyi katastrofaalisena lähtönä. Surkeaan lähtöön nähden sijoitus ei tosin ollut hullumpi, joten lauantaihin voi olla kohtuullisen tyytyväinen, Penna toteaa.

Sunnuntaina kilpailuun lähdettiin kaatosateessa. Penna otti kuudennesta lähtöruudusta kovan startin nousten ensimmäisessä mutkassa toiseksi.

– Suuri kiitos mekaanikoille, jotka saivat kytkimen korjattua. Se oli todella hyvä, eikä lähtö olisi voinut onnistua paremmin. Ensimmäinen mutka sen sijaan olisi. Nimittäin heti, kun koskin kaasuun, vedin hurjan highsiderin. Onneksi takana tulleet eivät ajaneet niskaan, Penna kertaa sunnuntain lähtöä.

Ensimmäisellä kierroksella sattui muitakin ulosajoja, joiden seurauksena radalle joutui öljyä. Rankkasateen takia rataa ei saatu putsattua ja sunnuntain lähtö jäi kokonaan ajamatta.

– Harmi, että kisa jäi ajamatta. Minulle se on kuitenkin onni, kun ajatellaan SM-pisteitä, Penna pohdiskelee.

Roadracingin SM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Virtasalmen Motoparkissa.

Uusin numero