Salvini saapui tuore Honda-sopimus taskussaan seuraamaan MotoGP:tä – Seistola hakee töitä muualta

Samalla voidaan päättää spekuloinnit perinteikkään Jolly Racing-tiimin tulosta tiensä päähän.

– Olen solminut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Hondan kanssa. Jatkan myös E2-luokassa, vahvistaa italialaiskuljettaja Salvini.


Yhden kuskin Honda-tiimissä ei
ole tilaa eikä rahaa Seistolalle

Salvini, 28, ei saa uudeksi tiimikaverikseen Matti Seistolaa, 30, joka on yhdistetty ensi kauden osalta myös Shercon mieheksi.

– Olen toki ollut yhteyksisissä sinne suuntaan, mutta tuo Honda-tiimi ei ole enää tapetilla osaltani. Tietääkseni tiimi on tosiaankin saanut homman rokkaamaan rahoituksen osalta siihen malliin, että se jatkaa, mutta vain yhden kuljettajan, eli Salvinin voimin, kertoo Seistola.

– Omalta osaltani ensi kauden tilanne on yhä täysin avoin. Neuvottelut jatkuvat, mutta päätöksiä on vaikea saada. No, MM-kausihan alkaa vasta huhtikuussa, eli onneksi aikaahan tässä tavallaan on. Kyllähän nämä sopimusneuvottelut ovat olleet tällä kertaa niin vaikeita, että en enää yllättyisi, vaikka ne venyisivät osaltani tuonne huhtikuulle asti!, heittää Seistola tutun naurunremakan säestyksellä.

Seistola ajoi päättyneellä kaudella Husqvarnalla E1-luokan MM-pronssia. Seistolan tavoin motocrosstaustan omaava Salvini sivalsi puolestaan kultaa siis E2-luokassa.

Salvini suisti hallitsevan mestarin, Husabergia kuskaavan ranskalaisen Pierre Renetin valtaistuimelta loppujen lopuksi tuhdilla 47 pisteen erolla. Myös maansa mestaruuden uusinut Salvini voitti yhdeksän MM-osakilpailua 14 mahdollisesta.

– MM-sarja kulki osaltani todella hyvin, mutta kotiyleisen edessä Sardiniassa ajettu Sixi jätti huonon maun suuhun, koska loukkaannuin miltei heti kättelyssä, harmittelee Valencian GP-kekkereistä jo perjantain jälkeen Milanon moottoripyöränäyttelyyn takaisin kiirehtivä Salvini.

Enduron MM-sarjan kauden 2014 kilpailukalenteri:
05.-06.4. Bassella, Espanja
12.-13.4. Portugali, paikka avoin
10.-11.5. Kalambaka, Kreikka
07.-08.6. Heinola, Suomi
14.-15.6. Enköping, Ruotsi
05.-06.7 Guanajuato, Meksiko
02.-03.8. Lumezzane, Italia
13.-14.9. Brioude, Ranska

Uusin numero