Salonen: ”Kantosen haastaminen lumella vaatisi ihmeitä”

– Omasta vauhdista ei ollut oikein etukäteen tietoa, joten sikäli tämä oli olosuhteisiin nähden ihan hyvä tulos. Ajaminen oli kuitenkin vähän laiskaa, siitä puuttui tarvittavaa aggressiivisuutta, Salonen tuumi.

Yleiskilpailussa keulilla painaneen Oskari Kantosen vauhtia Salonen piti kovana ja totesi, että ihmeitä pitäisi tapahtua, että pystyisi haastamaan tämän lumella.

Toiseksi ajanut Miko Mellin ajoi hänen mielestään myös erittäin hyvin ja on selvästi nostanut tasoaan viime kaudesta.

Leponiemi viides piikeissä

Piikkiluokassa Marko Leponiemi aloitti päivänsä hienosti piiskaamalla TM:nsä kärkeen kahdella ensimmäisellä maastokokeella, mutta vahvan alun jälkeen hän joutui päivän mittaan taipumaan viidennelle sijalle.

– Kovalla pohjalla homma sujui hyvin ja oli mukava huomata, että pystyn ajamaan luokan kärkiaikojakin, mutta kun spoori alkaa pehmenemään niin ajoni vaikeutuu. Tulee kaatumisia ja kaikkea muuta ylimääräistä, Leponiemi pohti.

– Täytyy toivoa Päitsille kovaa pohjaa tai vaikka lumetonta keliä.

Leuan vauhti kateissa

Lauri “Leuka” Salonen puolestaan tuumaili, ettei Mikkelistä jäänyt paljoakaan julkaisukelpoista muisteltavaa. Talven harjoituksissa hyvin sujuneesta, jouhevasta ja nopeasta ajosta ei ollut tietoakaan kisatilanteessa.

– Vauhtia ei ollut ja päälle päätteeksi tuli vielä keskeytyskin. Täytyy mennä peilin eteen, Leuka totesi.

B-piikeissä Henry Oleniuksen alkutalven erinomainen vauhti hyytyi tällä kertaa liikaan kaatuiluun ja nuori mies löytyi luokkansa tuloksissa 10. sijalta.

TM-tiimin kausi jatkuu Kuhmoisten ja Nummisten kansallisilla kilpailuilla ennen kuun lopussa ajettavaa Päijänteen ympäriajoa.
 

Uusin numero