Salmisen pyörässä mystinen moottorivika Espanjassa

Salminen ajoi lauantaina Husqvarnallaan E1-luokan ylivoimaiseen voittoon ja yleiskilpailussakin toiseksi, mutta jälkimmäinen kisapäivä päättyi hänen osaltaan ennen kuin se oli alkanutkaan.
– Pyörä ei lähtenyt käyntiin aamulla. Mene ja tiedä sitä sitten, mutta lauantain todella raskas kurakeli saattoi olla liian raaka pikkuluokan pyörälle, totesi Salminen harmissaan.
– Osuvin luonnehdinta lienee mystinen vika. Pyörä toimi vielä lauantaina loppuhuollon jälkeen, mutta yön aikana siihen oli tullut jotain odottamatonta, eikä se sanonut sunnuntaiaamuna sen paremmin i:tä kuin a:takaan. Moottori tutkitaan tarkemmin ensi viikolla, joten nyt on vielä vaikea sanoa, mistä vika johtui. Näille tilanteille ei vain mahda mitään, vaikka tekisi esivalmistelut kuinka hyvin, jatkoi Salminen.
Salmisella on hetkellisestä takaiskusta huolimatta edelleen täydet mahdollisuudet napata vähintään luokkamestaruus Espanjan sarjassa, josta on ajamatta vielä kaksi kisapäivää lokakuussa Lugossa ja Tarragonassa.

MM-kultajahti huipentuu synttärien jälkeen Ranskaan

Salmisen katseet on suunnattu nyt kuitenkin tiukasti Ranskaan ja Mendessä ensi viikonvaihteena huipentuvaan MM-sarjaan.
Salminen lähtee MM-kauden kahteen viimeiseen ajopäivään 24 pisteen johdossa KTM:llä kilpailevaan Eero Remekseen nähden. Salmisen Husqvarna-tiimikaveri Matti Seistola on sarjassa kolmantena 36 pistettä kärjen takana. Salmisen johto on ajamalla tukeva, sillä jaossa on enää 50 pistettä.
– Niin, jos tuosta Valls de Torruellan toisesta päivästä jotain positiivista hakee, niin hyvää oli se, että tuo ongelma ilmeni siellä eikä Mendessä.
Tänä vuonna jo joukkuemestaruutta juhlinut Salminen piipahtaa kotipuolessa vielä ennen kauden ratkaisevinta vaihetta.
– Keskiviikkona ollaan jo Ranskassa, mutta sitä ennen vietetään tiistaina 35-vuotissynttäreitä Suomessa. Tässähän pääsee pelaamaan lätkää jo ikämiehiin, heitti hyvin myös luistimilla viihtyvä Salminen.
Mendessä on ajettu MM-pisteistä viimeksi vuonna 2008.
– Mende edustaa perinteistä enduroseutua ja siellä on aina paljon yleisöä, kuvailee Salminen.
Lajinsa kakkien aikojen menestyneimmällä urheilijalla Salmisella on tähän mennessä koossa jo 12 henkilökohtaista MM-kultaa, kun luokkakohtaisten mestaruuksien lisäksi muhkeaan saldoon ynnätään edelleen viisi yleiskilpailussa saavutettua titteliä vuosina 2000-04. MM-sarjassa ei ajeta enää yleismestaruudesta.

MM-sarjan viimeiset osakilpailut: 1.-2.10 Mende, Ranska.
Espanjan mestaruussarjan viimeiset osakilpailut: 9.10. Lugo ja 23.10. Tarragona.

Lisätietoja:
www.juhasalminen.net
www.enduro-abc.com

Uusin numero