Salmisen pyörän seikkailu päättyi onnellisesti Argentiinan MM-osakilpailun aamuna San Juaniin

– Kaksi rekkaa kurvaili perjantaiaamuna varikolle vähän ennen yhdeksää. Katsastus aloitetaan perjantaina klo 17 täkäläistä aikaa ja illan supertesti käynnistyy siitä reilun kolmen tunnin kuluttua. Vipinää piisaa, mutta eiköhän tästä kisa vielä saada aikaan, tuumi 13-kertainen maailmanmestari Juha Salminen.

MM-sarja starttasi viime viikonloppuna Chilen Talcassa josta kansainvälinen moottoriliitto FIM:n järjesti kaikkien tiimien pyörille rekkakuljetuksen Argentiinan San Juaniin. Rekoilla riitti kuitenkin ylimääräistä ohjelmaa Chilen puolella ja edelleen Argentiinan tullissa.

– En itsekään tiedä, mitä on oikein tapahtunut, mutta ei sillä nyt ole enää mitään merkitystä. Pääasia on, että olemme saaneet pyörät tänne, sanoi itsekin helpotuksesta huokaissut Salminen.

Argentiinaan heti alkuviikosta saapunut ja reittiin tarkkaan tutustunut Salminen ottaa tilanteen tavoilleen uskollisesti kylmän viileästi. Turhalla hötkyilyllä ei voiteta mitään.

– Viime tipassahan tässä mennään, mutta ei tämä pyörien myöhäinen saapuminen muuta sittenkään periaatteessa mitään ainakaan meidän tiimissämme, sillä pyörämme huollettiin ja pakattiin huolella Chilessä, kertoo E1-luokan MM-pisteissä toisena oleva Salminen.

– Minulla on pyörässäni uusi kone ja ehdin kyllä kokeilla sitä jo hyvissä ajoin ennen katsastusta. Lisäksi järjestäjät ovat vahvistaneet, että pyöriä voi tarvittaessa katsastaa vielä supertestin jälkeenkin ja riittävän ajoissa ennen ensimmäistä varsinaista kisapäivää lauantaita.

Salminen ajoi Talcassa ensimmäisenä kilpailupäivänä toiseksi ja jälkimmäisenä viidenneksi.

– Juhan osalta tuo toinen päivä ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, mutta ajollisesti hänen suorituksensa oli silloinkin varsin vahva. Juha samoin kuin hänen tiimikaverinsa Matti (Seistola) ajavat täällä Argentiinassa molemmat vain voitoista. Kumpikin haluaa Argentiinassa E1-luokasta Chileä enemmän, vakuuttaa Husqvarnan tehdastiimin CH Racingin päällikkö Fabrizio Azzalin.

Uusin numero