Salmisella tekniikkamurheita Ranskan sarjan toisena ajopäivänä

Lauantaina E2-luokan voittajaksi viilettäneen Salmisen taival tyssäsi toisen kierroksen lopulla, kun Husqvarnan vaihdelaatikko rikkoutui.

– Tilanne tutkitaan, mutta kyse on nähtävästi vastaavasta mystisestä materiaalijutusta, kuin viime kaudella kertaalleen Andorrassa. No, sinänsä hyvä, että tämä tapahtui täällä, Salminen viittasi kahden viikon kuluttua Italiassa jatkuvaan MM-sarjaan.

Salmiselta jäi ajamatta Aiglunissa päätöskierros ja sen kolme erikoiskoetta.

– Pystyin painamaan pohjat vielä extreme-testille, vaikka vaihdelaatikko alkoikin oireilla sen loppupuolella. Olin keskeytyshetkellä luokassani toisena Renetin (Pierre) jälkeen.

Aiglun merkitsi MM-sarjassa kolmantena olevalla Salmisella puhtaasti testikilpailua.

– Siinä mielessä tämä palveli tosiaankin tarkoitustaan. Ajo kulki ja pyörä pelitti hyvin tuohon harmilliseen keskeytykseen asti. Aamut tosin olivat vähän hankalampia. Sunnuntaina pyörä pääsi sammumaan ensimmäisellä pätkällä ja sen jälkeen tuntui, että jouduin ajamaan käytännössä silmät kiinni. Siksi paljon pölyä oli ilmassa.

Ranskalaiset ovat hallinneet kuluvalla kaudella enduron MM-sarjaa. Ranskalaisnimi komeilee kauden puolivälissä kaikkien kolmen luokan kärkipaikalla.

– Näinkin hyvä menestys täällä Aiglunissa lupaa hyvää MM-sarjan jälkimmäiselle puoliskolle. Ranskassakin kärki on sittenkin kapea kuten muuallakin, mutta kyllähän tämä on kansallisista sarjoista yksi maailman kovimpia.

Salminen kiirehtii Aiglunista maanantaiaamuksi Milanoon, jossa työt jatkuvat Husqvarnan uusien pyörien lanseeraustilaisuuden merkeissä.

– Olen Milanossa keskiviikkoon asti ja lähden heti seuraavana aamuna Suomeen viettämään juhannusta perheeni kanssa. Lanseeraustilaisuus jatkuu edelleen torstaina, mutta kyllä valmistajat ovat tottuneet näiden vuosien saatossa tietämään sen, kuinka tärkeä juttu juhannus suomalaisille on, heitti Salminen.

Uusin numero