Salmisella on vastaiskun paikka Portugalin MM-endurossa

E1-luokan pisteissä toisena olevan Salmisen toiveisiin vastataan jo tulevana lauantaina ja sunnuntaina Portugalin Torres Vedrasissa, mutta ei aivan täydeltä laidalta.

– Extreme-testi on täällä todella hyvä. Ei liian vaikea, mutta ei toisaalta mikään helppokaan. Sen sijaan endurotesti on luonteeltaan kaukana perinteisestä. Se on enemmänkin crossitesti. Järjestäjät ovat tehneet parhaansa ja yritys on ollut selvästikin kova, mutta portugalilainen maasto asettaa omat rajoituksensa, totesi Salminen tulevaan työmaahansa tutustuessaan.

Ratamestari ei ole säästellyt kurveissa endurotestiä suunnitellessaan.

– Siellä kääntyillään tosiaankin käytännössä koko ajan. Pätkä on kuin jyrsinkoneella kanervikkoon raivattu ura, jossa sitten traktorit olisivat vielä ajelleet ristiin ja rastiin. Pattia piisaa.

– Crossitesti sijaitsee puolestaan jyrkässä mäessä. Sinne on pengerretty isoja portaita, joita ajetaan ylös ja alas, jatkaa Husqvarnalla kilpaileva Salminen.

”Poppakonsteja ei tässä
tilanteessa ole olemassa”

Ovat olosuhteet tulevana viikonvaihteena sitten millaiset tahansa, niin ne ovat kaikille samat. Salmisen osalta kupletin juoni Portugalissa puetaan kahteen sanaan: vastaiskun paikka.

– Mitään poppakonsteja ei ole olemassa. Ei muuta kuin tuppi nurin, kaikki peliin ja mahdollisimman virheetöntä ajoa.

Neljättä peräkkäistä mestaruutta jahtaavalla ranskalaisella KTM-kuljettaja Antoine Meolla on kuuden kisapäivän jälkeen 21 pisteen etumatka Salmiseen. Osakilpailuvoitosta tilille kilahtaa 20 pistettä.

Viime sunnuntaina Espanjassa kolmanneksi yltäneen Salmisen niskaan vain pisteen päässä hengittää hänen tiimikaverinsa Matti Seistola, joka on vastannut tähän mennessä kauden ainoasta suomalaisvoitosta. Espanjassa kaksi kakkossijaa takonut Eero Remes tulee TM:llään puolestaan kymmenen pistettä Seistolan takana.

MM-sarja saavuttaa puolivälinsä Portugalissa. Torres Vedrasin jälkeen pisteistä kamppaillaan kesäkuussa Romanian Buzaussa ja Kreikan Kastoriassa, sekä syyskuussa Ranskan St. Flourissa. Kausi on yhtä kisaviikonvaihdetta normaalia lyhyempi.

Uusin numero