Salmisella on näytön paikka Sardiniassa

Täksi kaudeksi BWM:n palvelukseen siirtyneellä Salmisella ei ole ollut asiaa palkintokorokkeelle Portugalissa ja Espanjassa ajetuissa osakilpailuissa. Salminen on enduro 2-luokassa seitsemäntenä, eli 41 pistettä täysosumatyötä tehneet ranskalaisen KTM-kuljettajan Johnny Aubertin takana.

”Tuntuu hyvältä ja näyttää hyvältä”
MM-tilanne ei ole tosin tällä hetkellä päällimmäisenä Salmisen ajatuksissa. Oleellisinta on löytää taas tie omalle tasolle ja oikea suunta kesäkauden tärkeisiin kisoihin, joista mielessä siintää erityisesti Suomessa kesäkuussa ajettava MM-osakilpailu.
– Alkukausi on ollut takkuamista, mutta lähden ihan hyvillä mielin tähän Italian osakilpailuun. Duunia on tehty paljon viime viikkoina ja takana on onnistuneet testit Italiassa. Tuntuu hyvältä ja näyttää hyvältä, mutta kisatilannehan kertoo lopullisesti sen totuuden, sanoo Salminen.
Uuden pyörän lisäksi Salmisella on riittänyt säätöä MM-kauden alle muljahtaneen nilkan kanssa.
– Nilkka on paranemaan päin, mutta kyllähän se edelleenkin sähköttää ja muistuttaa ajoittain itsestään. Ei se kuitenkaan haittaa ajamista.
Salminen on tutustunut huolella Sardinian tuleviin haasteisiin.
– Ihan hyvännäköiset erikoiskokeet. Crossitesti ajetaan nurmipinnalla ja on pirun pitkä, mutta ei kovinkaan nopealta vaikuttava endurotesti vuoristossa. Extremellä puolestaan noustaan kiviränniä mäen kukkulalle.

Tarkkala saa olla tarkkana kyljen osalta
Sarjan suurimmassa, eli 3-luokassa kilpaileva Marko Tarkkala on pitkälti samassa tilanteessa kuin tallikaverinsa Salminen. Tarkkala on pisteissä seitsemäntenä ja takana kova tälli kylkeen edellisessä osakilpailussa kolme viikkoa sitten Espanjan Igualadassa.
– Kylki alkaa olla jees. Kyllähän sekin edelleen ilmoittelee olemassaolossaan varsinkin äkillisiä liikkeitä tehdessä. Vamma ei kuitenkaan haittaa hirveästi ajamista. Missään tapauksessa sitä ei saa kuitenkaan kolhia enää lisää, korostaa Tarkkala.
Suomalaisittain parhaista asetelmista Italian osakilpailun lähtee Hondalla kilpaileva Mika Ahola, joka johtaa 1-luokkaa kahdeksan pisteen erolla kotiyleisönsä edessä ajavaan KTM-kuljettaja Simone Albergoniin.
Toinen hallitseva suomalaismestari Samuli Aro tulee puolestaan KTM:llä 3-luokassa neljäntenä kahden osakilpailuviikonvaihteen jälkeen.
KTM-pyörää käskevä espanjalainen Ivan Cervantes johtaa luokkaa maksimipistein. Aro ajaa 22 pistettä Cervantesin takana.
Tosin ranskalaiset, Husqvarnalla kisaava Sebastien Guillaume ja GasGas-pyörää käsittelevä Christophe Nambotin ovat vain kaksi pistettä Aroa edellä.

Mattilalla kiireinen paluu MM-sarjaan
Viime vuonna Aholan tiimikaverina ajanut ja Suzukin puikkoihin siirtynyt Mattila palaa MM-sarjaan Sardiniassa. Päijännettä Espanjan osakilpailun aikoihin kiertänyt Mattila kilpailee pienimmässä luokassa.
– Kieltämättä kiirettä pitää monessakin mielessä, kun ajan yksityiskuljettajana ja olen muutenkin yksin reissussa. Mutta mukavaahan näissä kuvioissa on taas olla mukana, vahvistaa aina hyvällä asenteella matkassa taittavaa Mattila.
Mattila ehti valmistautua viikon verran Italiassa ennen Sardinian kisaa.
– En tosiaankin tiedä yhtään, mikä vauhtini on muihin nähden. Olen ajanut tällä pyörällä nyt vasta pari päivää kesäolosuhteissa Suomen pitkin talven jälkeen. Pyörä on tuntunut ihan hyvältä, joten voi lähteä sen osalta levollisin mielin kisaan, vahvistaa Mattila.
Sardinian jälkeen sarjassa on edessä lähes kahden kuukauden tauko.
Tositoimiin päästään seuraavan kerran 13.-14. kesäkuuta, jolloin Suomi, Riihimäki ja sikäläinen Moottoripyöräkerho Kahvakopla isännöivät puolivälinsä saavuttavan kauden neljättä MM-osakilpailuviikonvaihdetta.

Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan pistetilanteet 4/16 osakilpailun jälkeen:

Luokka E1:
1) Mika Ahola Suomi, Honda 97, 2) Simone Albergoni Italia, KTM 89, 3) Antoine Meo Ranska, Husqvarna 78, 4) Thomas Oldrati Italia, KTM 70, 5) Eero Remes Suomi, KTM 61, 6) Fabien Planet Ranska, KTM 58.

Luokka E2:
1) Johnny Aubert Ranska, KTM 100, 2) Cristobal Guerrero Espanja, Yamaha 73, 3) Rodrig Thain Ranska, TM 73, 4) Alessandro Belometti Italia, KTM71, 5) Joakim Ljunggren Ruotsi, Husaberg 70, 6) Bartosz Oblucki Puola, Husqvarna 66, 7) Juha Salminen Suomi, BMW 59, 8) Simo Kirssi Suomi, BMW 51, …12) Valtteri Salonen Suomi, Husaberg 32, 14) Matti Seistola Suomi, Husqvarna 23.

Luokka E3:
1) Ivan Cervantes Espanja, KTM 100, 2) Sebastien Guillaume Ranska, Husqvarna 80, 3) Christophe Nambotin Ranska, GasGas 80, 4) Samuli Aro Suomi, KTM 78, 5) Marcus Kehr Saksa, KTM 60, 6) Fabio Mossini Italia, Honda 56, 7) Marko Tarkkala Suomi, KTM 51.

Seuraavat osakilpailut: 18.-19.4. Iglesias, Italia.

Uusin numero