Salmisella ja Tarkkalalla kivikkoinen urakka Turkissa

Turkki erottuu hitaan ja kovalla pohjalla irtokiviä ropisevan reitin lisäksi muista kauden MM-osakilpailusta siinä, ettei siellä ajeta perjantai-illan yleisöystävällistä supererikoiskoetta.
– Superia ei ole, enkä tiedä tarkalleen syytä siihen. Ekassa kisassa asiat näyttävät olevan vähän hakusessa, Salminen toteaa tyynesti.

”Poikkeuksellisen hidasta”

Salminen ja Tarkkala tutustuivat torstaina kävellen urakkaansa Välimeren tuntumassa. Askellus jatkui tiiviinä perjantaina, sillä reitti on kokenut muutoksia – onneksi.
– Sala (Giovanni) ajoi reitin läpi ja teki siihen muutoksia erityisesti endurotestin osalta ottamalla sieltä puolet hitaista kurveista pois. Olihan se enskatesti ensi näkemältä omalla tavallaan aika huima. Näytti siltä, että siellä venkslataan jatkuvasti suuntaan tai toiseen, kuvailee Salminen.
Extreme-testi noudattaa saamaa kaavaa.
– Hidas, kapea ja tiukkoja kurveja, tiivistää Tarkkala.
Crossitestin luonne sen sijaan ainakin pyrkii tapailemaan totutumpaa, vaikka sielläkään suunnalla ei vauhdinhurma pääse kuin korkeintaan hetkittäin oikeuksiinsa.
– Crossitestilläkin käännytään koko ajan ja pitemmät suorat puuttuvat, mutta se on leveä ja näyttää muihin verrattuna jo hyvältä, kertoo kauden tähän mennessä parastaan viime sunnuntaina Kreikan osakilpailussa pistänyt Salminen.
Salminen ajoi helteisessä Serresissa luokassaan kakkoseksi. Tarkkalakin kiirehti tältä osin hyvä maku suussaan Turkkiin: kuudes Kreikan jälkimmäisenä ajopäivänä.
– Vähintään sillä tasolla pitäisi pystyä pysymään myös tämän kauden toiseksi viimeisen MM-kisaviikonvaihteenkin aikana.
Tarkkala ja kumppanit taittoivat Kreikassa taivalta yli 40 asteen helteessä.
– Helteistä on Turkissakin. Asteita on ollut lähes 40, mutta kuumuus ei tunnu Turkissa yhtä tukalalta kuin Kreikassa. Välimereltä puhaltava tuuli tuo tullessaan vilvoitusta.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero