Salminen voittoon Etnan katveessa

Salminen sivalsi Husqvarnallaan luokkavoiton 41,69 sekunnin erolla tiimikaveriinsa Matti Seistolaan. Sarjan pienin luokka oli Välimeren suurimmalla saarella hulppeaa suomalaisjuhlaa, sillä Eero Remes ajoi KTM:llä kolmanneksi 1.03 minuuttia voittajasta.

Ison tukun luokkapohjia kuumassa kelissä takonut ja eroa tasaisesti kasvattanut Salminen otti tilanteen haltuunsa heti aamulla.
– Aamulla ei ollut päällä attack-fiilistä, mutta ehkä se oli vain hyvä niin. Koko päivä sujui ongelmitta ja hyvällä perusrytmillä. Ei tosiaankaan mitään valittamista. Kisa kulki siten kuten olin suunnitellutkin, kertoi ehjään suoritukseensa syystäkin tyytyväinen Salminen.

20 pisteen MM-johto

Salminen on korjannut kauden viidestä ensimmäisestä kisapäivästä talteen neljä voittoa ja yhden kakkossijan. Hän johtaa MM-sarjaa 20 pisteen erolla Remekseen. Seistola on neljäntenä 38 pistettä Salmisesta.
Kuudes kisapäivä odottaa vuoroaan Sisiliassa sunnuntaina ja sitä Salminen odottaa jo malttamattomana.
– Olen oikeinkin tyytyväinen tämän kilpailun luonteeseen. Täällä ajetaan pätkien osalta tiivistempoista kahdeksikkoa ilman pitkiä siirtymiä. Olen aina inhonnut sitä, että kisapäivän mittaan tahkotaan tuntitolkulla metsissä.
Reitti ja italialaisittain tyypilliset, paikoittain varsin kivikkoiset pätkät keräsivät Salmiselta kehut kauttaaltaan.
– Kisa on tarpeeksi tekninen. Täällä pitää ajatella mitä tekee, eikä vaan antaa loikotella.

Uusin numero