Salminen viihtyy mainiosti myös katsojana Heinolan MM-endurossa

– On mukava palata Heinolaan ja katsoa kilvanajoa toiselta kantilta.

Mittavan ja menestyksekkään MM-uransa viime kauteen päättänyt Salminen ei ole katunut hetkeäkään syksyn isoa päätöstään.

– Olen sinut sen kanssa. Saavutin urallani enemmän, kuin koskaan uskoin olevan mahdollista. En kaipaa kilvanajoa enää siinä roolissa, Salminen kertoo Husqvarnan tiedotteessa.

Kilpailuvietti ei
katoa koskaan

Uusiin haasteisiin Husqvarna Nordicin tuotepäällikkönä tomerasti tarttuneen Salmisen kilpailu- ja treenivietti on toki yhä vahvasti tallella, vaikka työ onkin pitänyt miehen varsin kiireisenä.

Siitä kertoo viime viikonvaihteessa Itävallassa ajetun Erzbergrodeon prolologin neljänneksi kovin aika.

Kyse oli tosin enemmänkin näytösluonteisesta visiitistä 20-vuotistaivaltaan juhlineessa Erzbergissä, jonka Salminen valloitti 2001.

– Menin sinne pitämään lähinnä hauskaa ja sain sen, mitä olin lähtenyt hakemaankin. Kilpailuvietti on edelleen olemassa. Eihän se koskaan katoa.

Se vietti on vienyt ja vie jatkossakin Salmisen vauhdikkaasti myös rallipoluille BMW:n kabiinissa.

Salmisen katseet kiinnittyvät
suomalaisten lisäksi Renetiin

Endruron edellisessä Heinolan MM-osakilpailussa kruunattiin kaksi maailmanmestaria, eli ranskalainen Antoine Meo E1- ja hänen maanmiehensä Christophe Nambotin E3-luokassa.

Heinolan Moottorikerhon isännyydessä nähtiin E2-luokassa vuonna 2012 sama podiumtrio molempina kisapäivinä. Ranskalainen Pierre "Pela" Renet kuittasi voitot, espanjalainen Cristobal Guerrero kakkos- ja Salminen siis kolmossijat.

Salminen on pitänyt edelleen silmällä MM-sarjaa, jossa hänen viime kauden Husqvarna-tiimikaverinsa Matti Seistola on Shercolla E3-luokan pisteissä neljäntenä ja Eero Remes E1:ssä TM:llä kolmantena.

Sama trio putsasi kaudella 2011 pikkuluokan MM-mitalipöydän muruja myöten Salminen mestarina, Remes hopeamistalistina ja Seistola pronssimiehenä. Vastaavat ajat eivät ikävä kyllä ainakaan ihan lähitulevaisuudessa Suomeen palaa.

E2-luokassa ei tällä kaudella suomalaista vakiokiertäjää ole, mutta Salminen silmäilee sinne suuntaan ymmärrettävästi suurella mielenkiinnolla myös työnsä puolesta.

Meo jahtaa KTM:llä jo viidettä mestaruutta putkeen, mutta hänen maanmiehensä ja Husqvarnaa käskyttävä Renet tulee vain kahdeksan pisteen päässä Espanjassa, Portugalissa ja Kreikassa ajettujen osakilpailujen jälkeen.

– E2-luokka on erittäin kilpailtu ja kärki on siellä tiivis. On tietenkin mahtavaa nähdä Renetin ajavan tosi hyvin. Toivotaan nyt, että hän pystyy jatkamaan taistelua mestaruudesta kauden loppuun asti, toteaa Salminen.

Salminen ja vähintään
9999 muuta katsojaa

Järjestäjät tavoittelevat Salmisen lisäksi Heinolaan vähintään 9999 muuta katsojaa.

Ennusmerkit näyttävälle kokonaisuudelle vaikuttavat kelejä myöten suotuisalta.

GP-viikonvaihde käynnistyy perjantatai-iltana ajettavalla yleisöystävällisellä supertestillä, jonka ajat huomioidaan ensimmäisen varsinaisen kisapäivän lopputuloksissa lauantaina.

Uusin numero