Salminen terävässä tikissä Portugaliin

– Eipä tässä ole mikään muuttunut parin päivän sisään. Kaikki on kunnossa miestä ja pyörää myöten. Flunssakin on jo lopullisesti hellittänyt ja eihän se toisaalta tahtia haitannut Espanjassakaan.
Salminen saapui Portosta noin 70 kilometriä etelään sijaitsevalle Vale de Cambran kisanäyttämölle tiistaina. Vale de Camra korvasi vain kuukauden varoitusajalla MM-kalenterissa alustavasti olleen, vuoden 2009 Sixiltä tutu Figueira da Fozin.
– Reittiä on tullut tampattua kävellen ihan kiitettävästi ja lisäksi pääsin testaamaan pyörää riittävästi keskiviikkona. Nyt siltä osin edessä on enää viimeinen tsekkaus ennen perjantai-iltana ajettavaa supertestiä.

Salmiselle tiukimman vastustuksen Espanjassa tarjosi hänen Husqvarna-tiimikaverinsa Matti Seistola, joka kiirehti molempina kisapäivinä kakkoseksi vajaan kymmenen sekunnin marginaalilla voittajaan.
– Turha tässä on kuitenkaan vielä yhden osakilpailuviikonvaihteen jäljiltä vetää mitään pitemmälle meneviä johtopäätöksiä. Tästä luokasta löytyy useampiakin sellaisia kuljettajia, jotka nostavat varmasti tasoaan, muistuttaa Salminen.

Espanjan MM-avaukselle oli ominaista aiempiin vuosiin verrattuna yllättävänkin nopea reitti.
Portugalissakin painellaan paikoittain hurjaa haipakkaa, mutta varsinkin virhealttiilla xtreme-testillä on taiteiltava visusti kieli keskellä suuta.
– On tietenkin mahdollista, että järjestäjät tekevät sinne vielä viime hetken muutoksia. Kalliolle viety kapea extreme aiheuttaa varmasti jonkin verran jupinaa. Omasta mielestäni tämä reitti kyllä kaipaa extremen muodossa vaikeusastetta vastapainoksi crossitestille. Nopea crossitesti on rakennettu parin hyppyrin kera tasaiselle kentälle, kuvailee Salminen.

Endurotesti sen sijaan vaikuttaa kokeneen Salmisen silmissä hitaalta.
– Enskatestillä on pirusti mutkia, eikä siellä puiden keskellä pääse hirveästi avaamaan.
Lämpötila on kohonnut helteisessä Vale de Cambrassa 30 asteen kieppeille, mutta varsinaisiksi kisapäiväksi, eli lauantaiksi ja sunnuntaiksi on luvattu tältä osin helpotusta. Sää on muuttumassa puolipilviseksi, joskin sateen uhka on miltei olematon.
Atlantin läheisyys voi tosin merkitä hetkellisesti nopeitakin säätilan muutoksia.
– Se on nähty ennenkin, että jos näillä kulmilla sataa, niin sitten sitä vettä tulee todella rajusti. No, toivotaan, ettei näin käy tulevana viikonvaihteena, tuumii lauantain jo uransa 85. MM-osakilpailuvoittoa janoava Salminen.

Uusin numero