Salminen taisteli kolmanneksi MM-avauksessa

Salminen kiirehti BMW-pyörällään enduro 2-luokassa kolmanneksi ja yleiskilpailussa neljänneksi. Salmisen tiimikaveri Marko Tarkkala ajoi kakkosluokassa sijalle 15.

– Päivä kulki kaiken kaikkiaan tosi hyvin. Olen tähän suoritukseen ihan tyytyväinen. Se nyt vähän harmittaa, että kupsahdin kerran kumoon kivikkoon extreme-testillä ja kadotin hetkeksi rytmin, mutta näitähän sattuu, tuumi seitsenkertainen maailmanmestari tyynesti.

Kakkosluokan voittajaksi ja samalla yleiskilpailun kärkeen karautti Hondalla kilpaileva Mika Ahola, joka kukisti Salmisen 21,84 sekunnilla. Tarkkala taipui kärjelle 4.36 minuuttia.

Salminen kävi kiivasta taistelua sijoituksista Aholan takana. Kotiyleisönsä edessä kurvaillut KTM-kuljettaja Ivan Cervantes kukisti Salmisen niukasti 3,02 sekunnilla. Luokassa neljänneksi TM-pyörällään tullut ranskalainen Rodrig Thain pysyi Salmisen takana 0,79:n sekunnin turvin.

Lopulliset ratkaisut Cervantesin, Salmisen ja Thainin välillä lyötiin lukkoon pitkän päivän viimeisellä endurotestillä. Siellä Salminen piti kolmossijansa, mutta Cervantes ja Thain vaihtoivat tuloslistoilla paikkaa. Salmisella oli vielä 0,32 sekunnin etu puolellaan ennen päätöspätkää Cervantesiin nähden.

– Olihan se todella tiukkaa vääntöä ja kunnon kilvanajoa. En saanut vielä aamulla jostain syystä aivan parasta vauhtia päälle, mutta loppua kohden alkoi kulkea koko ajan paremmin. Pyörän osalta ei ollut mitään ongelmia, vaikka sen kanssa saisi olla tietty vähän helpompaa edetä. No, tämä pyörä on nyt niin hyvä kuin se olla voi, sanoi Salminen.

Tarkkalalla takkuista extreme-testeillä

Tarkkala haluaa pyyhkiä MM-avauksen pikaisesti mielestään.
– Olihan tämä tuloksellisesti tavallaan vähän nöyryyttävää. Välillä tuntui, että olenko nyt lainkaan oikeassa paikassa.

Tarkkala odottaa toiveikkaasti uutta pyörää, joka on tulossa Italiassa toukokuussa ajettavaan kauden kolmanteen osakilpailuviikonvaihteeseen.
– Kyllähän tämäkin pyörä käy ja kukkuu, mutta kello ei vain vieläkään pidä sen vauhdista. Jollain tavalla tämä pyörä ei sovi ajotyylilleni. Ei auta muuta kuin yrittää puristaa sitä uutta odotellessa.

MM-hopeaa 3-luokassa viimeksi vuonna 2008 ajanut Tarkkala myönsi, että kulku oli takkuista lauantaina.
– Suurimmat vaikeudet osuivat extreme-testille. Jäin kahdella kierroksella kiinni mäkeen ja hukkasin aikaa aivan liian paljon.
MM-sarja jatkuu sunnuntaina andalusialaiskaupunki Huelvan tuntumassa sijaitsevan Valeverde del Caminon maisemissa.

Valverde del Camino, Espanja.
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 1/16 osakilpailu, luokka 2:
1) Mika Ahola Suomi, Honda 1.05.11,53, 2) Ivan Cervantes Espanja, KTM + 18,82 sekuntia jäljessä, 3) Juha Salminen Suomi, BMW + 21,84, 4) Rodrig Thain Ranska, TM + 22,63, 5) Joakim Ljunggren Ruotsi, Husaberg + 2.04,24, …13) Valtteri Salonen Suomi, Husaberg + 3.43,39, 15) Marko Tarkkala Suomi, BMW + 4.36,56.

MM-pistetilanne:
1) Ahola 25, 2) Cervantes 22, 3) Salminen 20, 4) Thain 18, 5) Oldrati 16, 6) Ljunggren 15, …13) Salonen 8, 15) Tarkkala 6.

Seuraava osakilpailu: 11.4. Valverde del Camino, Espanja.

Kuva: ABC

Uusin numero