Salminen supertestin nopein suomalaiskuljettaja Heinolassa – Remeksen kohtalona keskeytys

 Parikilpailuna ajetun pikaisen prologin ajat huomioidaan ensimmäisen varsinaisen kisapäivän lauantain tuloksissa.

E2-luokan pisteissä kolmantena oleva ja jo uransa 14. henkilökohtaista mestaruutta tavoitteleva Salminen viimeisteli Husqvarnallaan supertestille lukemat 1.56,00.

Runsaasti yleisöä keränneen supertestin kiireisin kuljettaja kakkosluokassa oli tämän kauden jälkeen GasGas-tiimin hyvästelevä ja käytännössä mitalihaaveet jo hukannut espanjalainen Ivan Cervantes ajalla 1.54,94.

Salminen oli superin osalta luokassaan neljäs. Cervantesin lisäksi hänen edelleen niukalla erolla ehtivät sarjaa Husabergin puikoissa johtava ranskalainen Pierret Renet ja pisteissä toisena oleva KTM:n espanjalaiskuljettaja Cristobal Guerrero.

Supertestillä ei voi vielä voittaa mitään, mutta siellä voi toisaalta hävitä paljon, kuten ikävä kyllä Heinolassa nähtiin.

– Todellinen kilvanajo alkaa lauantaina, joten ei muuta kuin lasketaan menemään ja ajetaan voitosta, vahvistaa Salminen.

Salmisella on matkaa luokkansa MM-kärkeen 14 pistettä ennen kauden neljää viimeistä ajopäivää. Päivävoitto palkitaan 20 pisteellä.

– Paineet ovat muilla ja voin ajaa siltä osin lunkisti. En minä stressaa siitä, mitä muut tekevät, vaan keskityn tiukasti omaan hommaani ja pitämään ajon kuosissa, painottaa Salminen 96 MM-osakilpailuvoiton kokemuksella.

Seistolan selkä kunnossa

Komostenkylän motocrossradalle rakennetun supertestin seuraavaksi nopein suomalaiskuljettaja Salmisen takana oli hänen tiimikaverinsa, E1-luokassa kahvaa kääntävä Matti Seistola.

Salmisen ja ykkösluokkaan pohja-ajan sivaltaneen Seistolan eroksi kirjattiin 0,28 sekuntia.

Seistola on pikkuluokan pisteissä viidentenä. Seistola kärsi vielä viikko sitten Karlsborgissa ajetussa Ruotsin osakilpailussa selkävaivoista.

– Nyt vaikuttaa jo paljon paremmmalta. Selkä ei näyttänyt vaivaavan ainakaan superilla. Toivottavasti tilanne nyt pysyy tällaisena ja pyritään välttelemään suurempia iskuja takamukseen, totesi Seistola.

Remekselle jäi jossiteltavaa

Samassa luokassa toisena olevan KTM:n Eero Remeksen osalta kotikilpailu ei käynnistynyt suunnitelmien mukaan. Hän jäi ylipitkän hypyn ja etupyörän vaurioitumisen seurauksena Seistolasta 16,66 sekuntia.

Remeksen kovaksi kohtaloksi koitui keskeytys etupyörän hajottua. Tämä merkitsee sitä, että lauantaista mudostuu hänelle pisteiden valossa nollapäivä.

Remes pyrki nilkuttamaan siirtymänä ajetun endurotestin kautta varikolle, mutta aika tuli auttamattomasti vastaan lopullisesti tuhoutuneen etupyörän ja 15 minuutin myöhästymissäännön muodossa.

– Remes jatkaa kilpailua, mutta vasta sunnuntaina, vahvisti kilpailunjohtaja Pekka Kulju.

Säännöissä on tältä osin selvä porsaanreikä tai ainakin hämmenystä aiheuttava pykälä, joka on jatkossa korjattava.

Remes olisi näet saanut jatkaa kilpailua lauantaina, jos homma olisi jätetty kylmästi kesken supertestillä ja pyörä korjattu siellä. Siinä tapauksessa Remekselle olisi kirjattu luokkansa hitaimman kuljettajan aika ja minuutti sen päälle lauantain lenkille lähdettäessä.

Meo ja Nambotin
menossa mestareiksi

Remeksen ranskalainen KTM-tiimikaveri Antoine Meo saapui Heinolaan 46 pisteen etulyöntiasemassa. Supertestin tapahtumien perusteella vaikuttaa todennäköiseltä, että Meo varmistaa kolmannen peräkkäisen mestaruutensa jo Heinolassa.

Vieläkän varmemmaksi mestariksi voidaan luonnehtia Meon maanmiestä ja samoin KTM:llä kisaavaa Cristophe Nambotinia, joka on tehnyt kuluvalla kaudella miltei täysosumatyötä E3-luokassa 11 voiton ja yhden kakkossijan muodossa. Nambotinille riittää lauantaina kolmas sija mestaruuden sinetiksi.

Supertestin kovin aika kirjattiin ranskalaisnuorukaiselle Matthias Bellinolle. Junioreiden luokkaa vakuuttavalla 51 pisteen erolla johtava Bellino pysäytti Husabergillaan kellot ajassa 1.54,35. Juniorit kiersivät rataa ennen pääluokkia.

MM-sarjan promoottorilta tulleen tiedon mukaan Heinolan supertestiä seurasi 5000 ihmistä, eli sama määrä kuin viikko sitten Ruotsin osakilpailussa.

Lauantain kisapäivä käynnistyy klo 9.00. Maaliin ensimmäistä kuljettajaa odotetaan klo 15.30.

Täydelliset tulokset:
http://www.enduro-live.info/

Uusin numero