Salminen soi Checalle FIM:n gaalan tähtiosan

Superbike-luokan maailmanmestaruuden päättyneellä kaudella voittanut Checa palkittiin gaalassa ”Vuoden 2011 Persoonana” yleisöäänestyksen perusteella.

Checan lisäksi seitsemän muuta ehdokasta olivat suomalaiset enduromestarit Juha Salminen ja Mika Ahola, australialainen Casey Stoner (MotoGP), italialainen Antonio Cairoli (motocross), espanjalainen Toni Bou (trial), sekä yhdysvaltalaiset Ryan Villopoto (motocross) ja Greg Hancock (speedway).

– Checa on hyvä kaveri. Hän saavutti pitkällä urallaan ensimmäisen maailmanmestaruuden, joten soin hyvillä mielin tuon tittelin hänelle glamuurin täyteläisessä juhlassa, kertoi urallaan 13 henkilökohtaista maailmanmestaruutta voittanut Salminen.

Salmisen edellä mestaruuksien määrissä on enää italialainen rr-legenda Giacomo Agostini. Hänellä on koossa kaksi mestaruutta suomalaista enemmän.

Neljän vuoden tauon jälkeen MM-kultakantaan palannut Salminen voitti päättyneellä kaudella henkilökohtaisen mestaruuden E1-luokassa. Hän juhli sen lisäksi joukkuemestaruutta elokuussa Kotkan ja Haminan seudulla ajetussa Six Days Endurossa.

– Kausi oli täydellinen ja on mukavaa, että se on nyt kokonaan pulkassa. Gaala oli komea päätös sille, totesi tiistaina Linnan juhliin suuntaava Salminen.

Sanz vuoden naiskuljettaja ja Janowski vuoden tulokas

Vuoden naiskuljettajana Estorilissa palkittiin espanjalainen trial-taituri Laia Sanz. Vuoden tulokas on puolestaan puolalainen Maciej Janowski, joka voitti 21-vuotiaissa speedwayn maailmanmestaruuden. FIM:n tunnustus ympäristön suojelemiseksi tehdystä työstä meni Australian liitolle.

Salmisen lisäksi juhlavassa gaalassa olivat suomalaiskuljettajista edustettuina ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan mestari Pekka Päivärinta ja maaradan MM-kultamitalisti Joonas Kylmäkorpi.
Viikolla kovan kuumeen kourissa ollut Ahola estyi osallistumasta tapahtumaan. Hänen puolestaan palkinnon kävi kumartamassa Suomen moottoriliiton puheenjohtaja Juhani Halme.

MotoGP-luokkaa suvereenisesti hallinnut Casey Stoner ja hänen raskaana oleva vaimonsa Adriana olivat gaalan aikoihin Australiassa. Colin Stoner kävi noutamassa poikansa puolesta mitalin talteen Portugalista.
Moottoripyöräurheiluvuoden traagisin hetki koettiin 23. lokakuuta, kun MotoGP-luokan italialaiskuljettaja Marco Simoncelli menehtyi Sepangin radalla Malesiassa ajetussa osakilpailussa. FIM:n gaalan osallistujat vaalivat Simoncellin muistoa kantamalla rintapielessä hänen numeroaan 58.

Uusin numero