Salminen pitelemätön Espanjassa

Sarjan kärkeen kolmen kilpailun jälkeen noussut Salminen nappasi molempina ajopäivinä voitot yleiskilpailussa ja 1-luokassa hän oli jo suorastaan ylivoimainen.
– Kokonaisuutena ei ollenkaan huonosti, vaikka toisen kisapäivän aamu ei ollutkaan paras mahdollinen. Tussasin toistakymmentä sekuntia, kun kaaduin ensimmäisen kierroksen crossitestillä, kertoi Husqvarnalla kilpaileva Salminen.
Salmisen kyyti oli pienestä lipsahduksesta huolimatta silti liikaa muille. Hän kukisti sunnuntaina yleiskilpailussa toiseksi ajaneen E2-luokan kuljettajan Ivan Cervantesin 36,170 sekunnilla. Ykkösluokan voitto heltisi Salmiselle jo 1.04 minuutin erolla Ruiz Guerreroon.
Espanjan sarjan La Pobla Tornesassa voitolla avannut ja lauantaina yleiskilpailussa Salmisen takana toiseksi yltänyt Cristobal Guerrero (E2) oli Lalinin jälkimmäisenä ajopäivänä kolmas 41 sekuntia voittajan takana.
– Päivästä lähti vähän mielenkiinto, kun Guerrero kaatui ensin extreme-testillä vetäen sen perään vielä crossilla oikein huolella hurjat lipat. Siitä hän ei näyttänyt enää toipuvan. Lähdin kolmannelle ja viimeiselle kierroksella lähes 50 sekunnin johdossa, joten loppu oli lähinnä enää ajelua, kuvaili Salminen iltapäivän tapahtumia.

Tuuriakin matkassa

Salminen tosin myönsi, että hänellä oli tällä kertaa tuuriakin matkassa.
– Takasolu oli viimeisellä kierroksella jostain syystä ihan morjens ja muruina, jolloin pyörä voblasi melkoisesti.
Espanjan sarja saavuttaa puolivälinsä 8. toukokuuta Cordobassa. Kisa palvelee Salmista samalla valmistautumisessa MM-sarjan kolmanteen osakilpailuviikonvaihteeseen, joka odottaa vuoroaan toukokuun puolivälissä Italiassa.
Salminen johtaa ykkösluokan MM-sarjaa ajettuaan tililleen kolme päivävoittoa ja yhden kakkossijan.
– Kyllähän sitä on tullut ajettua ja kilpailtua talvesta lähtien niin pirusti, että tämä parin viikon huili osuu tosiaankin hyvään paikkaan, huokaisi pitkältä ja menestyksekkäältä Etelä-Euroopan kiertueeltaan Suomen palaava Salminen.

Seuraava osakilpailu: 8.5. Priego de Cordoba, Cordoba.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero