Salminen pisti vierailevana tähtenä ranskalaiskuljettajat ruotuun

– Eipä tämä voitto olisi voinut paljon parempaan paikkaan ja ajankohtaan osua, myhäili päivitetyn Husqvarnan puikoissa virheetöntä työtä Ranskan sarjan kauden toisen osakilpailun avauspäivänä tehnyt Salminen.

Salminen voitti enduro 2-luokan kuuden sekunnin erolla isäntämaan Julien Gauthieriin. Saman luokan MM-sarjaa johtava ranskalainen Pierre Renet jätettiin tylysti neljänneksi. Salminen on E2-luokan MM-pisteissä kolmantena, kun kausi taittuu heinäkuun vaihteessa jälkimmäisellä puoliskolleen Italiassa.

– Tämä oli minulle puhtaasti testikilpailu, mutta varsin hyvä sellainen. Pyörässä oli kiinni ne uudistukset, joita olen ehtinyt jo pariin kertaan Suomessa kokeilla. Eteenpäin on menty kuten tietenkin kuuluukin ja moni asia vaikuttaa paremmalta. Työ on kuitenkin vielä kesken ja se jatkuu sunnuntaina Aiglunissa toisen ajopäivän merkeissä, kertoi tyytyväinen Salminen.

Salminen oli varsin tyytyväinen myös helteisen kilpailun olosuhteisiin.

– Siirtymät ovat aika tylsiä, kuten yleensä tällaisissa kisoissa on tapana, mutta pätkät ovat todella hyviä. Pidän tosiaankin niistä. Nurmea löytyy tyypilliseen ranskalaiseen malliin, mutta täällä on toisaalta myös kivisempää siihen nähden, mihin yleensä on totuttu.

Aiglunin kisa kattaa kolme teknistä ek:ta.

– Crossitesti ajetaan rinnemetsässä ja enskatestillä sahataan jyrkkää savipohjaista mäkeä. Luonnonmukainen ja pitkä extreme-testi on sekin hieno ajaa.

Salminen nautti ranskalaisten peittoamisesta ja pitkästä, yli kahdeksan tunnin mittaisesta ajopäivästä täysin siemauksin.

– Ongelmia ei ollut käytännössä lainkaan, ellei sellaiseksi sitten lasketa aamua, jolloin jouduin vielä vähän opettelemaan muiden kuljettajien kuvioita pölyn seassa.

Uusin numero