Salminen pääsi nopeasti sinuiksi Husqvarnan E2-luokan pyörän kanssa

Suomen parhaaksi moottoripyöräurheilijaksi valittu Salminen voitti jo uransa 13. henkilökohtaisen maailmanmestaruuden viime vuonna E1-luokassa.

Siirto E2:hteen pitää kokeneen kuljettajan motivaation korkealla, joskin se ei ole ollut koskaan ennenkään mikään ongelma kovalla asenteella liikkeellä olevalle ammattimiehelle.

– Ei mitään järisyttävää. Kaikki on sujunut suunnitellusti, mutta tietenkin töitä on vielä jäljellä. E2-luokan pyörä on rungon osalta samanlainen kuin viime kaudella ajamani, joten siinä mielessä oppimista on huomattavasti vähemmän kuin vielä vuosi sitten vastaavaan ajankohtaan, kertoo reilun viikon verran Gironassa harjoitellut Salminen.

Pikainen piipahdus Suomessa

Salminen piipahtaa parin päivän ajan Suomessa, jossa ohjelmaan kuuluu muun muassa MP12-moottoripyöränäyttely.

– Suuntaan sunnuntaina takaisin Espanjaan. Seuraavalla reissulla on edessä kahden viikon yhtäjaksoinen harjoitusjakso, joista jälkimmäinen ajetaan Italiassa.

Ranskalainen Antoine Meo voitti 310-kuutioisella Husqvarnalla kakkosluokan mestaruuden kaudella 2011.

– Tämän vuoden pyörän moottoriin on tullut ja on tulossa edelleen jonkin verran uudistuksia, joten olen tältä osin tavallaan vielä vähän odottavalla kannalla, muotoilee Salminen.

Salminen kilpailee alkavalla kaudella MM-sarjan lisäksi totutusti myös joka Italian tai Espanjan sarjassa. Jossain vaiheessa vaihtoehtona esiin nousi myös Ranska.

– Lopullista päätöstä asiasta ei ole vielä tehty, mutta kyllähän tuo Italia vaikuttaa todennäköisimmältä vaihtoehdolta.

Kahdeksan osakilpailuviikonvaihteen mittainen MM-sarja käynnistyy 24.-25. marraskuuta Chilen Talcassa. Kauden toiseksi viimeinen MM-viikonvaihde odottaa vuoroaan 1.-2. syyskuuta Heinolassa.

– Kotiyleisön edessä on tietenkin aina hieno kilpailla. Hyvä juttu on myös se, että Ruotsi palaa sarjaan, Salminen viittaa Karlsborgin ja elokuun viimeisen viikonvaihteen suuntaan.

Uusin numero