Salminen on siirtymässä Husqvarnalla E2-luokkaan

Salminen sivalsi päättyneellä kaudella komean uransa 13. henkilökohtaisen maailmanmestaruuden E1-luokassa ja Husqvarnan puikoissa. Ensi kauden todennäköisin vaihtoehto on E2-luokka, jossa Salminen juhli mestaruutta vuonna 2004 ennen kahden kauden voitokasta vierailuaan USA:n GNCC-sarjassa.

– Katsotaan nyt, miten pyörät saadaan tiimissä nippuun, mutta ykkösvaihtoehtoni on E2-luokka. Tosin siirtyminen sinne ei ole vielä niin sanotusti kirkossa kuulutettu, toteaa Husqvarnalla odotetusti jatkava Salminen.

Salminen ajoi viime kaudella MM:n ohella myös täyden kauden Espanjan sarjassa, sekä edelleen valikoituja kisoja Italian sarjassa.

– Tältä osin päätöstä ensi kaudesta ei ole vielä tehty. Espanjan lisäksi vaihtoehtoina ovat Italian ja Ranskan sarjat.

Jouluherkut sulavat punttisalilla ja jäällä

Salmisen perheen joulu sujui perinteisellä kaavalla herkuista tinkimättä.

Jos joulun aika jätti mestarin vyörätölle vähän ylimääräistä, niin pitkään se ei siellä säily. Kinkku sulaa kohinalla monipuolisen harjoittelun merkeissä.

– Minulla on menossa peruskuntokausi ja harjoittelen koko ajan tiiviisti. Juoksua, punttia ja jääkiekkoa, luettelee Salminen.

Urheilun monitaituri Salminen treenaa Nordenskiöldinkadun jäähallissa kaksi kertaa viikossa legendaarisen Pietarinkadun Oilersin kanssa.

Salminen on sijoitettu Oilersin rosterissa puolustuspäähän, josta hänen lisäkseen muun muassa löytyvät tunnetusti pettämättömän pelisilmän omaavat Pave Maijanen ja Sakari Kuosmanen, sekä kovuutta pakkiosastolle tuova Ari Lähteenmäki.

Enduron lajiharjoittelun ja testit Salminen käynnistää ensi vuoden puolella.

– Tutulla aikataululla edetään, eli ensimmäinen harjoitusreissu Espanjaan ajoittuu tammikuun puolivälin tietämille.

Enduron MM-sarjan ensimmäinen osakilpailuviikonvaihde ajetaan 24.-25. maaliskuuta Chilen Talcassa. Suomen osakilpailu sijoituu Heinolaan 1.-2. syyskuuta.
 

Uusin numero