Salminen karistaa vatsapöpöä ja vastustajia kannoiltaan Italiassa

Salminen, 36, tavoittelee tällä kaudella E1-luokan maailmanmestaruuden lisäksi Italian sarjan titteliä.

– Ulkomaalaisilla kuljettajilla ei ole Italiassa asiaa ajaa luokkakohtaisista mestaruuksista, mutta yleiskilpailussa meidät ynnätään mukaan. Eihän tämä ole MM:ää, mutta varsin kovatasoinen sarja tämäkin on. Ja kyllähän se niin menee, että on kisa mikä tahansa, niin tosissaan ja motivoituneena lähdetään ajamaan, sanoo Salminen.

Maasto ja vatsa kuralla

Italian sarja käynnistyy Camerinossa, jossa pisteistä kamppaillaan lauantaina ja sunnuntaina.

– Olisihan sitä mukava sanoa, että nyt päästään ajamaan Toscanan auringon alla, mutta näin ei tule tapahtumaan. Sateet ovat pitäneet siitä huolen.

– Tästä tulee kurakisa ja minulle kauden ensimmäinen sellainen. Edessä on ekat metrit märällä alustalla, sillä talven testit Espanjassa, sekä kaksi ensimmäistä MM-viikonvaihdetta Chilessä ja Argentiinassa ajettiin aivan erilaisissa olosuhteissa. No, vaihtelu virkistää ja kaikki tämä palvelee kokonaisuutta, Salminen avaa koko kauden isompaa kuvaa.

Husqvarnalla kilpaileva Salminen on E1-luokan MM-sarjassa toisena Chilen ja Argentiinan pölypilvien jäljiltä. Talcasta ja San Juanista tarttui ison pistepotin lisäksi matkaan myös muutakin. Nimittäin joku itsepintainen pöpö.

– Sama juttu kuin vuosi sitten vastaavan Etelä-Amerikan reissun jälkeen. Tämä on sellaista aaltoilevaa pahoinvointia, johon maanantaina Suomessa aloitettava antibioottikuuri varmasti tehoaa. Vatsaa vähän kurnuttaa, mutta en usko, että siitä on mitään haittaa ajamiseen.

Haastava työmaa

Vuonna 1974 kuuden päivän mittaista MM-joukkuekisaa ISDE:a isännöinyt Camerino tarjoaa todella haastavan työmaan kuljettajille, joiden taso vaihtelee kansallisessa sarjassa terävimmän kärjen takana.

– Varsinkin extreme-testi on todella kinkkinen tiukkoine kurveineen. Yhdellä pätkällä ajetaan puolestaan ranskalaistyyppisessä jyrkässä ja nurmipintaisessa rinteessä. Saattaa olla, että aivan kaikki kuljettajat eivät pääse tästä reittiä näissä olosuhteissa läpi, tuumii Salminen.

Italian sarjan mestaruutta puolustaa saapasmaan tämän hetken enduroylpeys Alex Salvini, joka ajoi vielä viime kaudella Salmisen tiimikaverina. Salvini johtaa E2-luokan MM-sarjaa. Hän oli myös yleiskilpailun nopein vajaat kaksi viikkoa sitten ajetun Argentiinan MM-osakilpailun molempina päivinä.

Salmisen lisäksi Italian sarjaan ulkomaalaista väriä ja vauhtia tuovat muiden muassa Eero Remes, ranskalainen Johnny Aubert sekä virolainen Aigar Leok.

– Ja löytyyhän Italiasta jo omastakin takaa kovan tason kuljettajia Salvinin lisäksi esimerkiksi malliin Albergoni (Simone) ja Oldrati (Thomas), muistuttaa Salminen.
 

Uusin numero