Salminen järjesti jännitysnäytelmän

Salmisen osalta 2-luokan jännitysnäytelmä BMW:n puikoissa päättyi neljänteen sijaan, kun italialainen KTM-kuljettaja Thomas Oldrati kukisti hänet ainoastaan 0,15 sekunnilla pitkän ajopäivän päätteeksi. Salmisen tiimikaveri Marko Tarkkala sijoittui luokassa 12:nneksi.

– Eipä nyt muuta kuin sukset jalassa saunaan, Salminen murjaisi ”mietomaiseen” tappioonsa viitaten.
Salminen myönsi, että sunnuntain kaksi ensimmäistä kierrosta eivät kulkeneet vielä aivan suunnitelmien mukaan liukkaalla alustalla. Päivän mittaan tuntuma tekemiseen kuitenkin koheni, kun maasto alkoi kuivua lauantai-illan rankkasateen jäljiltä.

– Käväisin nutullani ensimmäisellä pätkällä, mutta muuten ei suoritukseeni sisältynyt mitään ylimääräistä ohjelmaa. Taas tultiin se mikä suinkin päästiin, mutta ei mopolla mahdottomia, muotoili Salminen.
E2-luokan voiton vei nimiinsä MM-johtoon Mika Aholan rinnalle palannut espanjalainen Ivan Cervantes.

KTM:llä kisaava Cervantes kukisti aamulla kaatumisen seurauksena kärjen tuntumasta hetkeksi hiipuneen, mutta heti perään rajun kirin käynnistäneen Honda-kuljettaja Aholan 22,42 sekunnilla. Salmisen ero kärkeen oli 38,20 sekuntia.

Salmisen osalta kauden kaksi ensimmäistä MM-viikonvaihdetta Espanjassa ja Portugalissa ovat noudattaneet sijoituksellisesti samaa kaavaa: avauspäivänä kolmas ja jälkimmäisenä neljäs.
Vuoroin voittoja kuitanneilla Cervantesilla ja Aholalla on koossa neljän osakilpailun jälkeen 94 pistettä. Salminen on sarjassa kolmantena 18 pistettä kärkikaksikon takana.
– Ihan ok ja paljon parempi alku kaudelle kuin vuosi sitten, tähdensi Salminen.

Tarkkalalla edessä 1900 kilometrin rengasmatka

Tarkkala esitti tähän mennessä kauden parastaan. Suunta on ehdottomasti oikea, vaikka 12. sija onkin kaikkea muuta mitä moninkertaiselta MM-mitalistilta voidaan parhaimmillaan odottaa.
– Ajollisesti tämä oli ehdottomasti alkukauden paras suoritus. Tulin tasaiseen tappavasti sen, minkä pääsin. Otin tänään tuon extreme-testinkin varman päällä tekemällä pienen kiertolenkin.

MM-sarjan seuraava viikonvaihde ajetaan 22.-23. toukokuuta Italian Loveressa.
Salmisen kilpailukausi jatkuu tosin jo ensi sunnuntaina Pontevedrassa pauhattavan Espanjan mestaruussarjan neljännen osakilpailun merkeissä. Cervantes johtaa maksimipistein Espanjan sarjaa ja Salminen on toisena 2-luokassa sekä myös yleiskilpailussa ennen suurimmassa luokassa kisaavaa Cristobal Guerreroa.

Tarkkala puolestaan suuntaa suoraan kohti Italiaa, jossa hän käynnistää uuden pyörän testit. BMW:n ja Husqvarnan yhteistyönä syntyneen pyörän ensi-ilta ajoitetaan Italian MM-osakilpailuun.
Tarkkalan matkasuunnitelmiin on tullut tosin melkoinen muutos, kun Euroopan lentoliikenne on kaaoksessa Islannin tulivuorenpurkauksen ja sen nostattaman vulkaanisen tuhkapilven seurauksena.
– Sitä tässä on nyt mietitty, miten pääsen Vareseen. Ainoa vaihtoehto on kait hypätä auton kyytiin ja tehdä noin 1900 kilometrin mittainen rengasmatka. Testit on tarkoitus käynnistää keskiviikkona Italiassa.
Tarkkalalle eteneminen nelipyöräisellä kalustolla ei ole suinkaan vierasta. Hän harrastaa leipätyönsä vastapainoksi ralliautoilua.

Fafe, Portugali.
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 4/16 osakilpailu, luokka 2:
1) Ivan Cervantes Espanja, KTM 47.40,10 2) Mika Ahola Suomi, Honda + 22,42 sekuntia jäljessä, 3) Thomas Oldrati Italia, KTM + 38,05, 4) Juha Salminen Suomi, BMW + 38,20, 5) Joakim Ljunggren Ruotsi, Husaberg + 1.22,15, 6) Pierre-Alexandre Renet Ranska, KTM + 1.27,47, …11) Valtteri Salonen Suomi, Husaberg + 2.37,38, 12) Marko Tarkkala Suomi, BMW + 2.46,81.

MM-pistetilanne:
1) Cervantes ja Ahola 94, 3) Salminen 76, 4) Oldrati 68, 5) Renet 59, 6) Ljunggren 56, …Salonen 32, Tarkkala 28.

Seuraavat osakilpailut: 22.-23.5. Lovere, Italia.

Lisätietoja:

Uusin numero