Salminen ja Yoko jatkavat menestyksekästä yhteistyötä

Kolmella vuosikymmenellä mestaruuksia voittanut Salminen käynnisti aikoinaan kansainvälisen uransa juuri Yokon varusteilla.

Kaksikko löysi toisensa uudelleen viime kaudella, jolloin Salminen kilpaili Husqvarnalla enduro 1-luokassa. Suomen parhaaksi moottoripyöräurheilijaksi valittu Salminen takoi tuplakultaa vuonna 2011, sillä hän oli voittamassa myös joukkuemestaruutta.

– Ajovarusteiden merkitys tässä vaativassa lajissa on suuri. Kovalla rasituksella olevien varusteiden pitää olla kestäviä, luotettavia sekä tietenkin myös sopivia ja mukavia pitää päällä. Yoko täyttää hienosti nämä kaikki vaatimukset, toteaa Salminen.

– Olen myös varsin tyytyväinen materiaaleihin ja ajovarusteiden toimitustapaan. Yhteistyö toimii kaiken kaikkiaan jouhevasti, jatkaa Salminen.

Salmisen ja Yokon yhteistyö ei rajoitu suinkaan yksinomaan kilvanajoon maailman ehdottomalla endurohuipulla. Yhteistyö palvelee kaikkia moottoripyöräilyn harrastajien syvistä riveistä lähtien.

– Teen Yokon kanssa koko ajan myös tuotekehitystyötä ja annan sinne suuntaan omia mielipiteitä ja vinkkejäni. Yokon laajasta tuotemallistosta löytyy muun muassa nimikkopukuni, kertoo Salminen.

E2-luokan mestaruusjahtiin

Husqvarnalla ja Yokon ajovarusteissa jatkava Salminen kilpailee alkavalla kaudella E2-luokassa. Tavoite on sanomattakin selvä, eli maailmanmestaruus.

Salminen on jo ehtinyt ottaa tuntumaa uuteen pyörään tutuissa maisemissa Espanjan Gironassa.

– Kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan. E2-luokan pyörä on rungoltaan samanlainen kuin viime kaudella ajamani. Opeteltavaa on jonkin verran lähinnä moottorin osalta. Husqvarnan tämän vuoden E2-luokan pyörän moottoriin on tullut ja on tulossa edelleen jonkin verran uudistuksia. Harjoitukset ja testit jatkuvat tiiviisti Espanjassa ja Italiassa, Salminen valottaa ohjelmaansa.

Kahdeksan osakilpailuviikonvaihteen mittainen MM-sarja käynnistyy 24.-25. maaliskuuta Chilen Talcassa. Kauden toiseksi viimeinen viikonvaihde ajetaan Heinolassa 1.-2. syyskuuta.

– Kotiyleisön edessä on aina hieno kilpailla. Kotkan ja Haminan ISDE-kisaa oli seuraamassa viime elokuussa paljon yleisöä ja uskon sen löytävän tiensä myös Heinolaan, jossa MM-ratkaisut ovat kenties jo käsillä, tuumii Salminen.
 
Enduron MM-sarjan kilpailukalenteri kaudella 2012:
24.-25.3. Talca, Chile
31.3.-1.4. San Juan, Argentiina
5.-6.5. Munitibar Arbacegi, Espanja
12.-13.5. Torres Vedras, Portugali
30.6.-1.7. Castiglion Fiorentino, Italia
25.-26.8. Karlsborg, Ruotsi
1.-2.9. Heinola, Suomi
20.-21.10. Brignoles, Ranska

Uusin numero